StoryEditorOCM
ŽupaNOVA ŠKOLSKA GODINA

Katarina Telesmanić i Tea Špilj učiteljice su u Područnoj školi Postranje: ‘U našoj maloj školi smo kao velika obitelj, a imamo ‘dva’ prva dana nastave!‘

Piše Bruno Lucić
14. rujna 2024. - 08:58

Na prvi dan škole bili su u matičnoj Osnovnoj školi Župa dubrovačka zbog priredbe, drugi dan škole u Područnoj školi Postranje zapravo je bio prvi, a na ‘drugi’ odnosno treći škole nakon učenika stigli su novinari! Tako učiteljice u ovoj područnoj župskoj školi, Katarina Telesmanić i Tea Špilj opisuju prvi nastavni tjedan.

Katarina je u struci 12, a u postranjskoj školi 10 godina kao i njezina kolegica Tea koja ima 15 godina iskustva u učionici. Prije je Tea radila u gradu i okolnim selima kao zamjena, a po odlasku dvije kolegice u matičnu škole, Katarina i Tea počele su dijeliti zbornicu.

Katarina je oduvijek htjela podučavati, to joj je najbolji osjećaj.

- Važan je utjecaj koji možete ostaviti na mlade živote dok još ima smisla, a smisla ima do 10 godina. Već kasnije, kad učenici narastu, bude malo teže, iskreno će Katarina.

Oduvijek je i Tea voljela raditi s djecom, čuvala je manje susjede dok je bila mala... Priznaje kako se najslobodnije osjeća u radu s djecom. Objema je prelijepo raditi u maloj školi...

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju Dubrovačkog vjesnika ili OVDJE!

 

14. rujan 2024 08:58