StoryEditorOCM
ŽupaŽUPSKI OSNOVCI BRILJIRALI NA NACIONALNIM ISPITIMA

Iznad su državnog i županijskog prosjeka, pogledajte kakve su rezultate postigli

Piše Anđelka Kelava
14. lipnja 2024. - 13:09

Učenici Osnovne škole Župa dubrovačka ostvarili su odlične rezultate na Nacionalnim ispitima koji su se provodili tijekom ožujka iz osam nastavnih predmeta: Hrvatskog jezika, Matematike, Engleskog jezika, Povijesti, Geografije, Fizike, Kemije i Biologije.

Kako navode u župskoj školi već dvije godine  zaredom rezultati ispitivanja znanja učenika iz svih predmeta  veći su u odnosu na državni prosjek kao i u odnosu na županijski prosjek. Posebno ističu  tri predmeta koji su odlučujući i na upisu u srednju školu, a to su Hrvatski jezik, Engleski jezik i Matematika.

U prvoj godini provedbe ispita Hrvatski jezik ima 61,04 % u odnosu na državni prosjek od 51,60 % i županijski prosjek 51,26 %.

Za Engleski jezik rezultati su u prošloj godini iznosili  75,32 %, dok je državni prosjek bio 68,80 % i županijski 69,87 %.

U Matematici su župski učenici također iznad državnog i županijskog prosjeka.

Za prošlu  godinu iz Matematike su učenici u prosjeku postigli  50,00 % u odnosu na državni prosjek 42,85 % % i županijski 43,54  %.

-   U svim ostalim navedenim predmetima za koje su provedeni nacionalni ispiti   također možemo izraziti zadovoljstvo zbog statističkih rezultata za našu školu  koji su također  iznad prosjeka - kažu u župskoj školi. 

   U školskoj  godini 2023./2024. provedeni su nacionalni ispiti također u četvrtim razredima iz predmeta Hrvatski jezik, Matematika i Priroda i društva sljedećim rezultatima.

image

Rezultati župskih osnovaca

U predmetnoj nastavi ispiti su provedeni kao i prošle godine iz osam obveznih  nastavnih predmeta. Rezultati župske škole i ove su godine iznad državnog i županiskog prosjeka: 

image

Rezultati župskih osnovaca

Screenshot
 

- Rezultati nacionalnih vrednovanja kao objektivni pokazatelji  trebali bi pokazati  trajna znanja koja usvajaju naši učenici.

Svima nam je u interesu kvalitetno obrazovanje i  učenici koji vjeruju u sebe i svoje znanje gdje  god da  nastave svoje obrazovanje.I na kraju ove školske godine možemo s ponosom  čestitati  na radu i uspjehu našim učenicima i učiteljima! - poručuju iz Osnovne škole Župa dubrovačka. 

 

14. lipanj 2024 13:13