StoryEditorOCM
ŽupaTrebat će nam strpljenja

Gužva kod skretanja za Postranje postala je svakodnevica za vozače. Evo kada se očekuje završetak radova

Piše DV
29. travnja 2022. - 17:08

Zbog posebne prometne regulacije Župa dubrovačka je ovih dana žarište kolona za stotine vozača koje dnevne obveze vode u tom pravcu.

Društvene mreže pune su objava građana koji negoduju zbog tajminga izvođenja radova i savjetuju alternativne pravce za izbjegavanje gužvi.

Za Dubrovački vjesnik situaciju oko radova prokomentirao je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka, Jure Marić: -Potrudili smo se da potrebne radove odradimo u proteklim mjesecima, a kompletiramo kroz peti kako bi izbjegli najveće gužve koje donosi špica sezone. Prvo se radio Plat pa Zavrelje te su na red došli trenutni radovi nedaleko od skretanja za Mline i Postranje koji su ujedno i zadnja lokacija na kojoj će se raditi prije sezone.

Današnja gužva dobrim dijelom uzrokovana je i prometnom nesrećom stoga semafori nisu najveći krivci. Od danas smo uveli i ručnu regulaciju prometa kako bi dodatno smanjili opterećenje. Radovi se moraju završiti prije sezone jer se radi o nogostupu koji se radi na zahtjevnoj lokaciji te nismo mogli raditi sve tri lokacije odjednom jer bi onda nastala još veća gužva. Činjenica je kako se radovi odrađuju već nekoliko mjeseci te nam je potrebno još malo strpljenja dok se sve ne završi-, rekao je pročelnik Marić.

 

18. travanj 2024 07:01