StoryEditorOCM
ŽupaNakon što ga je Ministarstvo zatvorilo

Godinama traje, traje i traje...Nelegalni pristup ilegalnom deponiju u Župi dubrovačkoj već sutradan je otvoren

Piše A.Ke.
30. kolovoza 2024. - 10:34

Kako donosi portal Župa danas, prema rješenju Službe inspekcije cestovnog prometa i cesta, pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Županijska uprava za ceste je dala nalog Dubrovnik cestama da zatvore nelegalni spoj na županijsku cestu postavljanjem betonskih elemenata New Yersey. Radi se o pristupu na ogromni nasip, uglavnom građevinskog otpada, koji se nalazi na skretanju prema Donjem Brgatu s ceste Dubac – granični prijelaz Gornji Brgat.

Općina je nemoćna: zbog divljeg brgatskog deponija, Župi dubrovačkoj prijeti žeđ usred ljeta i paklenih vrućina!

Razlog intervencije Ministarstva, „nelegalni spoj”. Dakle, Ministarstvo je izvršilo inspekciju, putem svog ureda u Šibeniku, i napokon zatvorilo nelegalni spoj, nakon više od 20 godina postojanja! Zna li netko koliko ima samo u našoj općini nelegalnih spojeva, ne samo na županijsku nego i na državnu cestu? Ili, puno lakše pitanje, zna li netko koliko ima legalnih spojeva na županijske i državnu cestu? - piše  Župa danas. 

Kako piše župski portal,  nelegalni spoj je, po nalogu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zatvoren 27. 8. a već sutradan svečano otvoren, kao što svjedoči fotografija. Od strane koga, nije poznato, pretpostavlja se od strane nekoga tko je jači čak i od ministarstva RH. Vidljivo je da su betonski elementi oštećeni, pretpostavlja se korištenjem bagera, piše Župa danas. 

 

image
Portal ŽUPA DANAS

 

15. rujan 2024 12:57