StoryEditorOCM
PrimorjeHPD SNIJEŽNICA

Obnovljena boulder stijena- izazov za penjače

23. veljače 2018. - 11:31

Prema podacvima koje smo dobili iz hrvatskog planinarskog društva  "Sniježnica", u još jednoj uspješnoj suradnji tog društva s HGSS stanica Dubrovnik i Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika obnovljena je i nadograđena boulder stijena u prostorijama HGSS-a u Mokošici.

Vrijedne volonterske ruke članova HGSS-a i HPD Sniježnice ove zime su se potrudile i uspješno izgradile boulder stijenu koja će usrećiti brojne ljubitelje sportskog penjanja. Ova sportska disciplina poslijednjih godina dobiva sve više poklonika na području Dubrovnika i okolice, čemu svjedoči nedavno najavljena Škola sportskog penjanja u organizaciji HPD Sniježnica. Prema riječima planinara, izgradnja ovog bouldera dio je plana aktivnosti njihova sportsko- penjačkog odsjeka, a omogućit će daljnji razvoj penjanja te stvoriti bolje uvjete za sve njene korisnike. U budućnosti se mogu očekivati aktivnosti u opremanju prirodnih stijena i postavljanja novih smjerova na području Dubrovačko-neretvantske županije.

A kako je tekla radna akcija na uređenju bouldera, pogledajte u fotogaleriji koju su načinili sami članovi HPD Sniježnica.
 

25. travanj 2024 07:10