StoryEditorOCM
PelješacZAVRŠEN FESTIVAL SOLI

Vidimo se dogodine na petom izdanju!

Piše DV
31. kolovoza 2020. - 13:07
Uspješno je okončan četvrti po redu Festival soli Ston 2020. koji se u stonskoj solani i na drugim otvorenim prostorima Stona održao od 28. do 30. kolovoza.

Organizatori Udruga Amorette i Solana Ston od srca zahvaljuju svima koji su sudjelovali u programima festivala. te se pridržavali se epidemioloških preporuka i mjera HZJZ. Zahvaljujući Turističkoj zajednici općine Ston, Općini Ston, Dubrovačkoj-neretvanskoj županiji, Hrvatskoj gospodarskoj komori te sponzorima program ovogodišnjeg festivala realiziran je u manjem obimu, ali i s novim sadržajima, među kojima posebno ističemo Art Park Komarda.

U suorganizaciji Doma Marina Držića jučer poslijepodne u parku Komarda predstavilo se devet umjetnika koji su izložili po jedno svoje djelo, a posjetitelji svih uzrasta aktivno su sudjelovali u isprobavanju njihovih tehnika stvaranja – od keramike i žice do raznih vrsta boja. Sudjelovali su umjetnici Jasmina Runje, Ivan Perak, Iris Lobaš Kukavičić, Tonko Smokvina, Anamarija Bezek, Lena Kramarić, Eva Zvrko, Maja Suvaljko, a sve je fotografskim okom popratila iznimno talentirana stonska fotografkinja Sandra Vuletić.

U jutarnjim satima predstavio se Brass ansambl Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji je nastupio na Trgu kralja Tomislava.

Posljednju večer festivala u prekrasnom ambijentu Solane Ston posjetitelji su ispratili uz mlade glazbenike Mihu, Mara i Điva i neke od ponajljepših hrvatskih popularnih skladbi.

Zahvaljujemo i Udruzi HOP Pelješac, OPG-u Tepšić i Kući meda Majkovi, te Domu Marina Držića na aktivnoj suradnji i pomoći pri organizaciji ovogodišnjeg festivala, te svim sponzorima, ali ponajviše posjetiteljima koji su odgovornošću doprinijeli da festivalska događanja proteknu u skladu s mjerama i preporukama HZJZ.

Vidimo se dogodine na petom izdanju Festivala soli!
18. travanj 2024 08:46