StoryEditorOCM
PelješacOKRUGLI STOL U STONU

U znanju je spas

Piše DV
5. srpnja 2023. - 14:33
Okrugli stol na temu: ”Važnost izvaninstitucionalnog obrazovanja: u znanju je spas”Gdck Dubrovnik/

U organizaciji dubrovačkog Crvenog križa u Stonu je 4. srpnja 2023. godine održan okrugli stol na temu „Važnost izvaninstitucionalnog obrazovanja: u znanju je spas“, kao dio projekta ZVONKO – Znanjem i Vještinama do Otpornije zajednice s Neustrašivim i Kreativnim Osnovnoškolcima.

Na okruglom stolu sudjelovali su ravnatelji osnovnih škola Janjina, Kuna, Primorje, Ston i Trpanj, kao partneri na projektu, načelnici općina Dubrovačko primorje, Ston i Trpanj, Ravnatelj uprave za unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, koje sufinancira projekt ZVONKO, te ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik sa suradnicima i volonterima.

Na okruglom stolu raspravljalo se o važnosti razvijanja vještina kod djece koja doprinose njihovom samopoštovanju, rastu i sazrijevanju te odgoju u odgovorne pojedince unutar zajednica u kojima žive, kao i o potrebi nastavka provedbe radionica, pogotovo onih vezanih uz sigurnost djece kao što su prva pomoć i ponašanje u kriznim situacijama.

U okviru okruglog stola sudionici su se upoznali s radom automatskog vanjskog defibrilatora i važnost korištenja istog.

Od početka provedbe projekta ZVONKO u partnerstvu s osnovnim školama: Janjina, Kuna, Mljet, Primorje, Ston i Trpanj tijekom školske godine 2022/23. provodile su se edukacije na teme: prava čovjeka i djece, razumijevanje potreba drugih, ponašanje za vrijeme kriznih situacija, prevencija trgovanja ljudima, briga o okolišu, prevencija ovisnosti, prva pomoć, opasnosti i kodovi sigurnosti na vodi. Organizirano je 79 radionica na kojima je sudjelovalo više od 320 učenika.

Projektne aktivnosti provode se uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja koje projekt ZVONKO sufinancira u iznosu od 10.839,03 eura.

05. svibanj 2024 14:45