StoryEditorOCM
PelješacDALEKO OD SVEGA

Robinzonski turizam u Putnikovićima: Renovirana kamena kuća stara više od 200 godina usred šume

Piše jutarnji list
16. kolovoza 2021. - 07:54

Ivana i Mario Vlahušić turizmom se bave već dugi niz godina. Iznajmljujući kuću na moru, došli su na ideju da se okušaju i u robinzonskom turizmu, s obzirom na to da su imali idealnu lokaciju za takav tip smještaja, donosi Jutarnji.

Naime, u vlasništvu su imali kamenu kuću staru preko 200 godina, u mjestu Putnikovići na sredini poluotoka Pelješca, daleko od gužve i buke, u samoj prirodi, okruženu s 10.000 kvadrata privatne okućnice i šume.

- Riječ je zapravo o staroj kući i dva popratna objekta, koje smo renovirali 2016. godine - kažu supružnici, dodajući kako je kuća površine 60 kvadrata, a sastoji se od kuhinje, kupaonice, sobe i dnevnog boravka. Vanjsko dvorište veličine je 45 kvadrata, a tu su jacuzzi, ležaljke, vrtni stol i stolci, roštilj, ljetna kuhinja i vanjski WC.

Kuća je opremljena svim osnovnim uređajima, kao što su internet, TV i klima, a kišnica se prikuplja u vlastitim spremnicima. U interijeru prevladavaju kamen i drvo, uz prirodne boje i pokoji detalj u tirkiznoj, i šareni retro namještaj.

- Desetak posto namještaja kupljen je po narudžbi, dok je ostatak starinski, rabljeni namještaj, koji smo sami restaurirali - kažu, dodajući kako su najčešći gosti iz velikih sredina, a dolaze sa svih strana svijeta.

- Dolaze nam gosti koji su željni mira i tišine, a nerijetko ostaju i dva tjedna.

Što se tiče pandemije, nismo osjetili smanjenje broja rezervacija. Štoviše, zahvaljujući lokaciji i izoliranom mjestu u kojem jesmo, gosti su rezervirali i više, jer su se kod nas osjećali sigurno - kažu, donosi Jutarnji.

19. travanj 2024 23:40