StoryEditorOCM
PelješacGORI NA POLUOTOKU

Video: Požar kod vjetroparka na Pelješcu, na terenu vatrogasci, stigli i kanaderi, štiti se naselje

Piše Ahmet Kalajdžić
25. srpnja 2024. - 12:31

Prije sat vremena na predjelu vjetroparka na visoravni Ponikava izbio je požar. Za gašenje su angažirana dva specijalizirana protupožarna zrakoplova.

Hrvatska vatrogasna zajednica izdala je i priopćenje.

"DVOC 193 zaprimio je u 11:05 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora na Pelješcu-Ponikve. Na intervenciji gašenja požara angažirano je 85 vatrogasaca  iz Intervencijske vatrogasne postrojbe  Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-a Putniković, Ston i Ponikve te su angažirana i 4 protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.

image
Čitatelj

Kako nas je izvijestio načelnik Općine Ston Vedran Antunica, uz kanadere su na požarištu već i brojni vatrogasci, njih oko 80. Također, doznajemo kako su im u pomoć krenuli već i pripadnici vatrogasnih postrojbi iz Župe i Konavala.

Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović rekao nam je kako se još ne može reći koliku je površinu zahvatio ovaj požar, ali je zahvaćena velika površina i čini se sve kako bi se čim prije vatrena stihija stavila pod kontrolu:

-Podigli smo sve vatrogasce s Pelješca i brojne vatrogasne snage iz županije: javne vatrogasne postrojbe iz Dubrovnika, Metkovića i Dubrovačkog primorja, kao i Interventnu postrojbu. Uz dva kanadera koji su već angažirani u gašenju požara, zatražili smo angažman još dvije letjelice- rekao nam je Simović i tako na najbolji način ilustrirao ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze vatrogasci juga Hrvatske.

image
čitatelj

Recimo i to kako je vatrena stihija, kako su nam to javili sami Pelješčani, do 13 sati zahvatila površinu veću od više od 2 četvorna kilometra i da se, uz uz sav nemali uloženi trud vatrogasaca, vatra nošena vjetrom i dalje širi.

07. rujan 2024 20:09