StoryEditorOCM
PelješacFOTOGALERIJA

Počeo Oldtimer Rally Ston, limeni ljepotani oduzimaju dah u vožnji preko Pelješca

Piše L. V.
20. travnja 2024. - 11:19

Oldtimer klub Dubrovnik organizirao je drugi OLDTIMER RALLY STON: 50 milja Pelješca, Startali su jutros s odmorišta Komarna na kopnenoj strani Pelješkog mosta, odakle će sedamdesetak povijesnih vozila odvesti prvu etapu do Janjine. Nakon kratke pauze u Poljoprivrednoj zadruzi Pelješki vrhovi u podne će krenuti u vožnju preko Potomja, kroz Tunel Dingač do Trstenika i dalje do Putnikovića gdje će posjetiti Dom vinarske tradicije.Posljednja etapa će startati u 14 sati i voditi preko nove pelješke ceste kojom će oldtimeri stići u Ston. Automobili će biti izloženi na Placi u Stonu od 15 do 18 sati.

Drugi Oldtimer Rally Ston je ukupne duljine oko 80 kilometara, odnosno 50 milja zbog čega u spomen na povijesne ispite izdržljivosti nosi tematski naziv 50 milja Pelješca. Skup promotivnog karaktera je uvršten u kalendar Hrvatskog oldtimer saveza. Cilj OTK Dubrovnik je nastaviti jačati ovu manifestaciju koja predstavlja Pelješac kao atraktivnu automobilističku destinaciju, ovaj put kroz kontrast novog i starog, od impresivnog Pelješkog mosta do ručno prokopanog tunela Dingač.

Podršku Rallyju su uz Općine Ston i Janjina pružili Dubrovačko-neretvanska županija, Poljoprivredne zadruge Putnikovići i Pelješki vrhovi te Libertas Dubrovnik. Rally se održava na javnim prometnicama uz poštivanje prometnih pravila i neće remetiti redovno odvijanje prometa. Oldtimer klub Dubrovnik organizirano djeluje od 2004. te je poznat po organizaciji dubrovačkog susreta starodobnih automobila koji se svake godine na jesen održava na Stradunu. Dobna granica za ostvarivanje statusa oldtimera je 30 godina od datuma proizvodnje, a povijesna vozila se osim po starosti posebno cijene po očuvanosti, izvornosti i rijetkosti. Na Pelješcu su okupljeni automobili do 70 godina starosti.

22. svibanj 2024 22:12