StoryEditorOCM
PelješacOTVORENA RIBARNICA

Novo mjesto za maloprodaju ribe i školjkaša

Piše PSD.
14. travnja 2022. - 08:10

Otvorena je peskarija u Janjini! Nabava i opremanje montažnog objekta za maloprodaju ribe i školjkaša te ostalih proizvoda ribarstva i marikulture u Janjini sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost investicije iznosi 286.835,00 kn (sufinanciranje EU fonda iznosi 243.809,75 kuna, dok je udio Općine Janjina 43.025,25 kuna).

Za projekt je bila neophodna izrada betonske podloge za postavljanje montažnog objekta, nabava, dopremanje, postavljanje i opremanje montažnog objekta te promocija, izvješćivanje javnosti i vidljivost projekta.

Provedbom projekta Janjina je dobila specijalizirani objekt za prodaju ribe površine 12 četvornih metara, opremljen klima uređajem, vitrinama za prodaju ribe, vagom, sudoperom, slavinom, protočnim bojlerom, ledomatom, duplim garderobnim pvc ormarom i zamrzivačem za biološki otpad. U prostoru će se moći istovremeno nalaziti četiri do trgovca.

Projekt svakako pridonosi većoj konkurentnosti trgovaca proizvodima ribarstva i akvakulture kroz smanjenje dužine lanca nabave, omogućuje se kupcima stalan pristup proizvodima koji će biti uskladišteni po pravilima struke, a očekuje se povećanje konzumacije proizvoda ribarstva i akvakulture zbog lakše dostupnosti.

28. rujan 2024 13:19