StoryEditorOCM
PelješacDOČEKALI SVOJ DOM

Kuća za pripadnike HGSS Orebić, čekali su je od 2008. godine

Piše DML
4. svibnja 2022. - 17:28

'Svoji na svome', napisao je Orebićanin Ivica Trojanović na svom fb profilu uz fotografije pripadnika HGSS stanice Orebić. Time je najavio završetak gradnje kuće za potrebe ove službe, koju još čeka unutarnje uređenje i službeno otvaranje.

HGSS stanica Orebić osnovana je 2008. godine te je od tada djelovala u neadekvatnim uvjetima, koristio se privatni prostor u kojemu je bila smještena spašavateljska oprema, ured Stanice i prostor za vježbe/edukacije, dok je vozni park također bio smješten na privatnom parkingu, kažu iz Stanice.

- Godine 2018. dodijeljena nam je u Orebiću od strane Ministarstva za upravljanje državnom imovinom zemljište na korištenje, te su se stvorili preduvjeti za gradnju objekta HGSS stanice Orebić. U ožujku 2020. započeli smo s radovima na izgradnji objekta, te smo po završetku prve i druge faze izgradnje početkom 2022. djelomično stavili objekt u funkciju. Predstoje nam završni elektroinstalacijski radovi, uređenje okoliša, popoločavanje i uređenje parkirnog prostora, te opremanje objekta potrebnim namještajem i opremom. Po završetku svih radova planiramo svečano otvaranje i stavljanje objekta u punu funkciju u studenom 2022., kada će se održati i Zbor spašavatelja HGSS u Orebiću - zaključuju.

28. travanj 2024 00:15