StoryEditorOCM
PelješacSEA&SIRENS

Knežev dvor u Stonu: izložbom njemačkog fotografa Wima Westfielda započeo šesti Festival soli

Piše Dv
21. kolovoza 2022. - 11:44

U sklopu programa šestog Festivala soli izložba „Sea&Sirens“ njemačkog fotografa Wima Westfielda otvorena je sinoć u Kneževom dvoru u Stonu. Autor izložbe priznati je novinar i fotograf Bod Mueller, umjetničkog imena Wim Westfield kojim potpisuje svoje umjetničke fotografije. Bilo je to prvo događanje ovogodišnjeg Festivala soli ususret središnjem dijelu programa sljedeći vikend.

Prigodom otvorenja, autor je izrazio zadovoljstvo što je ova izložba koja je putovala svijetom stigla i u Ston u kojem je prve fotografije snimio prije deset godina, a od tada se ovom kraju uvijek iznova rado vraća. U ime organizatora okupljene je pozdravila Sandra Vuletić, ravnateljica Narodne knjižnice Ston istaknuvši kako je veseli ova izložba i činjenica da Festival soli od samog početka njeguje i sedmu umjetnost na radost stonske publike. Izložba donosi 33 fotografije velikog formata koje prikazuju najljepše valove na svijetu kao i modele koji i bez opreme za disanje rone u oceanske dubine ili plivaju s divljim životinjama. Fotografije su nastale na Havajima, Polineziji, Kubi i u Južnoj Africi. Ipak, Westfield je snimio neke od najljepših fotografija upravo u okolici Dubrovnika i Stona.

Izložba „Sea&Sirens“ u Kneževom dvoru u Stonu može se pogledati još cijeli sljedeći tjedan. Sve do 20. rujna brojni stonski i pelješki restorateri i vinari nude posebne menije kreirane za festivalski program, a cjelovit popis dostupan je na mrežnoj stranici festivala. Glavni dio programa šestog Festivala soli posjetitelje očekuje sljedeći vikend od petka, 26. kolovoza do nedjelje, 28. kolovoza uz raznovrsni program za male i velike.

26. svibanj 2024 05:53