StoryEditorOCM
Pelješacobljetnica

Liga protiv raka "Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet“, humanitarnom modnom revijom proslavili 20. obljetnicu. Do sada prikupili pet milijuna kuna vrijednih medicinskih aparata, kreveta za palijativu, ljekova koji nisu na listi HZZO-a...

Piše DV
8. listopada 2022. - 17:29

Sinoćnja humanitarna akcija Škole primjenjene umjetnosti i dizajna učenica, i učenika iz Zagreba i svih krajeva Lijepe naše zajedno s Ligom protiv raka “Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet“ Ogranka Pelješac - Orebić i Pomorskim muzejom Orebić na Trgu Mimbelli Orebić bili su jedna duša i srce za Ligu, i obnovu svoje škole devastirane, i djelom porušene u potresu.

Organizirana je  izložba i modna revija Škole za primijenjenu umjetnosti i dizajn iz Zagreba na poziv Pomorskog muzeja, a prihod događaja išao je u fond Lige protiv raka.

Prilika je bila da se obilježi 20 godina Lige i 140-ta godišnjica osnutka Škole, koja se predstavila radovima Pripremne godine,  djelima slikarstva, grafike, kiparstva, aranžersko- scenografskog odjela, metala, tekstila, arhitekture, fotografije i keramike.

U goste je  stiglo stotinjak mladih učenika i profesora, koji su odlučili ponovno dio prikupljenih sredstava od prodajne izložbe pokloniti našoj Ligi protiv raka Korčula- Pelješac- Lastovo- Mljet.

Liga je u  20 godina obavila preko 34 tisuće preventivnih pregleda na ova 3 otoka i Pelješcu. Kupili su više od 5 milijuna kuna vrijednih raznih aparata, 60 kreveta za paljativu, plaćali ljekove koji nisu na listi HZZO, dali doprinos u kupnji uređaja OB Dubrovnik, KBC Split i Zadru, a u suradnji s udrugom Ana Rukavina imali preko tisuću donora od kojih su dva spasili život ženi u Španjolskoj i Varaždinu, te pomagali novčano obiteljima oboljelih.

Liga za ovo događnje zahvaljuje od srca svima, a napose mladoj aktivistici Tolj Mariji zlatnoj Olimpijki Mediterana u bacanju diska, koja je posebno stigla iz Zagreba kako bi dala obol svojoj Ligi, te Općini i TZ Orebić, ugostiteljima restorana Adriatic i Mimbelli. Jednom riči veliko hvala svima, pišu iz Ligom “ Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet “.

23. svibanj 2024 17:07