StoryEditorOCM
PelješacTRI DANA FESTIVALA |

DEGUSTACIJA DOBROG VINA I HRANE UZ UGODNU GLAZBU - Četvrti Festival soli u Stonu počinje u petak

Piše DV
24. kolovoza 2020. - 18:11
Festival soli Ston 2020. održat će se od 28. kolovoza do 30. rujna na više lokacija u Stonu. Četvrti ‘’slani festival’’ donosi raznovrstan program koji nudi sadržaj za sve generacije. Posjetitelji će tako moći uživati u degustaciji peljeških specijaliteta i vina, koncertima i glazbenim večerima, predstavama za male i velike, a donosi i novi sadržaj - Komarda Art Park.
 
Sva tri dana festivala trajat će Sajam tradicionalnih proizvoda uz sudjelovanje udruge  Hrvatski otočni proizvod Pelješac i lokalnih OPG-ova, a organizira se i poseban obilazak solane s pričom o važnosti soli i solane za Dubrovačku Republiku. Prvi dan festivala u suradnji s agencijom EVENTLAB-a Dubrovnik program “Wine, Salt & Jazz” donijet će degustaciju i prodaju najboljih peljeških vina uz popratnu jazz glazbu u izvedbi Ivana Bonačića (saksofon) i Tea Martinovića (piano). Drugi dan posvećen je najmlađima – Radionica naziva “Prezence od soli” čiji je organizator Dom Marina Držića, lutkarska predstava “Orlando” kulturne udruge Aster i party s Tonkom Balonkom. Treći dan u Parku Komarda nastupa Brass ansambl Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a u popodnevnim satima u Komarda Art parku predstavit će se više dubrovačkih umjetnika koji će izložiti svoje radove i prezentirati svoje umijeće.  Završnica festivala bit će predstava “Mare Fjočica” Kazališne udruge Kolarin u prekrasnom ambijentu Velikog Kaštela, a nastavlja se zabavno - glazbenim programom Tria Maro, Mihe i Đivo u Solani.
 
Program je i ove godine obogaćen, sa željom da se posjetiteljima, kako domaćima tako i inozemnim svake godine pruži što kvalitetniji i raznovrsniji doživljaj. Pozicioniranjem na samom kraju kolovoza, Festival soli Ston nudi dodatni sadržaj koji obogaćuje ukupnu ponudu turističkog Pelješca i cijele regije. Nositelji projekta su Solana Ston i Udruga Amorette , uz snažnu potporu lokalne uprave Općine Ston i  TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije,Hrvatske gospodarske komore , te sponzora.
 
Ulaz na sva događanja u sklopu festivala je besplatan. Napominjemo da se sva događanja na Festivalu soli Ston 2020. organiziraju u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama HZJZ.
 
RASPORED DOGAĐANJA (28.8. - 02.09.)
 
 28.8.-30.8. Solana Ston
svaki dan 18:30
Sajam i prodaja tradicionalnih proizvoda - Udruga HOP Pelješac , OPG-ovi
18:30 –„Priča o soli i  solani“ – vođena tura po Solani
 
28.8. petak

Solana Ston
20:00  „WINE , SALT &JAZZ NIGHT“
Jazz koncert Ivan Bonačić (saksofon) i Teo Martinović (piano)
 EVENTLAB Dubrovnik
 
29.8  Solana
18:00  Dom Marina Držića
Likovna radionica – Prezence od soli
 
19:00 Kulturna udruga Aster
Lutkarska predstava za djecu “Orlando”
 
20:00  Party s Tonkom Balonkom
 
30.08.
11.00 Trg kralja Tomislava
 
Koncert -Dubrovački simfonijski orkestar-Brass ansambl
 
18.00 Park Komarda
Komarda Art Park
 
20.00 Kaštio
Kazališna udruga Kolarin
Josip Lovrić Jadrijev
“Mare Fjočica”
 
21.00 Solana
Trio Mihe, Maro i Đivo – zabavni program
 
Svi programi organiziraju se u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama HZJZ.
20. travanj 2024 08:08