StoryEditorOCM
NeretvaOŠTRO O BIVŠEM GRADONAČELNIKU

Županijski HDZ: ‘Mišo Krstičević Ploče je vodio na papiru, a sve kvalitetno što je napravljeno u 7 godina u gradu, odradile su ili Županija ili Vlada‘

Piše D. V.
2. rujna 2024. - 11:28

Županijski HDZ osvrnuo se na ostavku i ostavštinu donedavnog gradonačelnika Ploča Miša Krstičevića koji je proteklog tjedna dao ostavku na tu funkciju.

- Dva murala na zgradama, polusanirano odlagalište otpada Lovornik na kojem svako malo plane požar i projekt aglomeracije opterećen kašnjenjima i nesposobnošću gradske uprave jedina je ostavština Miše Krstičevića, još malo gradonačelnika Ploča koji je imao toliko obzira da svoju ostavku sa sugrađanima podijeli, zamislite, na društvenim mrežama.

Nije da će ova ostavka Pločama donijeti nešto novo. Ionako proteklih godina gospodina Krstičevića radnim danima nisu mogli vidjeti u gradu, ionako se u svom uredu nije pojavljivao i ionako mu je važnije bilo graditi svoju sliku u javnosti, puštati probne balone o eventualnim kandidaturama na unutarstranačke dužnosti i pokazivati tetovažu u sponzoriranim člancima u kojima predlaže reformu Socijaldemokratske partije.

Izostanak kapitalnih projekata, kao i osnovnih znanja o procesima i vođenju Grada tako se nastavlja. Jer Mišo Krstičević Ploče je vodio na papiru. Zapravo, posla gradonačelnika igrao se njegov zamjenik, i to neuspješno.

Sve kvalitetno, što se u Pločama realiziralo u proteklih sedam godina, odradile su ili Dubrovačko-neretvanska županija ili Vlada Republike Hrvatske.

Od kružnog toka na ulazu, koji je projekt Županijske uprave za ceste, preko Poduzetničkog inkubatora, koji je izgradila Županija, uvrštenja Luke Ploče u TNT mrežu koja joj donosi dodatni značaj i mogućnosti ulaganja, za što zaslugu ima isključivo naša Vlada, potom najavljenih uređenja dječjih igrališta i izmjena prostorno-planske dokumentacije, koje financira Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, tek je to dio investicija u Ploče. Nijednu nije odradio Mišo Krstičević. Doduše, nije ni mogao jer nije bio tu. Ali dobro, nijednu nije odradila aktualna gradska vlast.

Predstava i farsa oko ostavke osam mjeseci prije kraja mandata samo su dokaz straha i linije manjeg otpora. To su pravi razlozi odlaska Miše Krstičevića u Zagreb. Strah je to od spoznaje javnosti da on nije bio gradonačelnik, a ona dva dana godišnje koja je bio, bio je loš. Straha od činjenice da je Ivan Marević, inače njegov politički proizvod, loš kandidat na sljedećim izborima pa mu ovako prividno daje neku navodnu novu snagu. Ali posebno linije manjeg otpora kojom se vodi u svom djelovanju, prvo kao navodni gradonačelnik, potom kao pokušaj županijskog vijećnika, a onda i kao nikad kandidirani predsjednik SDP-a.

Djela, a ne riječi! Poruka je to za sve koji su izabrani na časne dužnosti.

A crveno hvala sa srcem na bijelom papiru i obećanje da će u Pločama boraviti neformalno, kao i dosad, najviše je što su građani od Miše Krstičevića ikad i dobili! - napisali su hadezeovci u svom priopćenju. 

13. rujan 2024 07:39