StoryEditorOCM
NeretvaBOŽIĆNA ČAROLIJA

Žive jaslice Pločane podsjetile „što je zaista važno u ovo čarobno doba godine“

Piše dv
29. prosinca 2022. - 19:35

Između crkve Kraljice Neba i Zemlje i Pastoralnog centra u Pločama, pred mnoštvom nazočnih, uprizorene su žive jaslice. Uprizorenje je organizirao pločasnki župnik don Ante Bitunjac, a pomogli su mu: VIS Krila ljubavi, klapa Stina, dječica iz župe, ministranti, mali dječji zbor, Pero Mustapić, Ranko Kuran, Marino Radaljac, Antonio Brnas, Željko Čović i drugi.

Čast da glume Svetu obitelj pripala je obitelji Barbir (Toni, Antonija i mala Roza), Anđela Gabrijela glumio je Mihael Radaljac, glasnika Marino Radaljac, tri kralja glumili su Marino Mateljak, Ivan i Mario Bebek, kovače je glumila klapa Stina, pastira Pero Mustapić…

„Isusova topla riječ otvara sva vrata, a kad je ta ista riječ popraćena blagdanskom čarolijom i duhom božićnog ugođaja, tada ona postaje nešto posebno. Zato smo u ovo božićno vrijeme odlučili uprizoriti žive jaslice koje će savršeno zaokružiti ovogodišnju blagdansku priču i još nas jednom posjetiti što je zaista važno o ovo čarobno doba godine“, poručila je voditeljica Jasminka Vrdoljak.

U božićnu čaroliju Pločane je uvela klapa Stina s pjesmom Dvorani neba, a na kraju su izveli Božić bijeli i Danas se čuje događaj novi.

23. travanj 2024 14:49