StoryEditorOCM
NeretvaPOKLON ZAJEDNICI

Žive jaslice Doma za starije iz Opuzena šire istinsku radost Božića: plod su udruženog rada i ljubavi štićenika, djelatnika, ali i članova opuzenskog Amaterskog kazališta

Piše Dv
19. prosinca 2023. - 15:35

Da Dom za starije nije samo mjesto koje vas podsjeća na samoću, bolest ili kraj života pokazuje ovaj lijepi primjer iz doline Neretve odnosno mladi Dom za starije Villa Marija iz Opuzena. Postoje tek nešto više od dvije godine, a za to vrijeme su napravili veliki pomak u razmišljanju ‘što je to zapravo treća dob i što ona zaslužuje‘?

S božićnim radostima smo ih posjetili baš na njihovom uprizorenju Živih jaslica te popričali s voditeljicom doma Anicom Majić, magistrom sestrinstva.

image
Privatni album

- Želimo uveseliti radost Božića, ne samo maloj djeci, već i odraslim, starijim i bolesnim osobama kojima je ova naša gesta definitivno razgalila srca, govori Majić.

Radionice u domu, posjete vanjskim izložbama i manifestacijama ne mogu ostati nezabilježeni među lokalnom zajednicom te postaju tema brojnih kućanstava, bilo mlađe ili starije populacije.

- Svim tim sadržajima koje radimo ili posjećujemo želimo podignuti kvalitetu života osoba treće životne dobi koje žive s nama i kod nas. Želimo im dokazati i dopustiti da su njihove obitelji tu s nama svaki dan, da žive u radosti i veselju te uživaju u svakom novom danu, dodaje Majić.

image
Privatni album

Kad smo prošetali kroz sam dom i oko doma za oko su nam zapele razne dekoracije, kako božićne tako i one umjetničke.

- Da, sve to rade oni, osobe treće životne dobi. Želimo da se na taj način dive sebi i svojim radovima, kao i uprizorenim Živim jaslicama koji uz pomoć Amaterskog kazališta iz Opuzena poklanjaju široj zajednici, naravno uz malu pomoć nas djelatnika koji s velikom ljubavi, a opet uz jako puno profesionalnosti, samo radimo svoj posao, ističe Majić.

Neka ovo bude naš zajednički poklon te čestitke za Božić svim ljudima dobre volje, a oni koji to nisu neka nas slobodno posjete - odmah će postati, poručuju iz Doma. 

20. rujan 2024 14:35