StoryEditorOCM
NeretvaU METKOVIĆU

Zamjenica Marević na otvaranju manifestacije ”Na Neretvu misečina pala”

Piše PSD.
19. svibnja 2018. - 14:33

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je u subotu u Metkoviću otvaranju  34. manifestacije ”Na Neretvu misečina pala” koja je okupila više od 1200 folkloraša.

”Veliko hvala metkovskim amaterima okupljenima u Kulturno umjetničkom društvu Metković koji svojim radom promiču kulturne vrijednosti kako našeg Metkovića, tako i cijele nam Dubrovačko-neretvanske županije. Njihov rad prepoznat je u Županiji i stoga je nagrada na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine stigla u prave ruke– članovima KUD-a Metković.

Županija podržava prijedlog uprave KUD Metković koja u svom planu ima proširiti Smotru i od sljedeće godine obilježiti je u u znaku jadransko-jonske regije. Kao i do sada uvijek ćemo pomagati i podupirati ovakve i slične manifestacije. Vjerujem da će u svim dijelovima naše županije u kojima se smotra proširila biti veselo i lijepo”, rekla je zamjenica Marević.

Počasni gosti pozvani na svečano otvorenje bili su izaslanik pokroviteljice smotre, predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, potpredsjednik Sabora Božo Petrov i članovi stručnog povjerenstva smotre, profesor Vido Bagur, dr. sc. Joško Ćaleta.

U prvom danu nastupilo je 18 skupina i to:

KUD Metković, dječja skupina
FS Mali lindžo, O. Š. Slano, dječja skupina
KUD Čilipi, Čilipi
KPD Bratska sloga, Žrnovo
HKUD Perušić, Perušić
KU Lindžo, Ošlje-Stupa
KUU Mosor, Gata
KUD Ploče, Ploče
KUD Carza, Poličnik
KUD Natko Nodilo, Babino Polje
KUD Klek, Ogulin
KUD Lastovo, Lastovo
HKUD Rodoč, Mostar
KUU Zvona Zagore, Mirlović Zagora
KUD Župa Bagalović, Krvavac
KUD Beltinci, Beltinci – Slovenija
KUD Lipa, Semeljci
KUD Marko Markota, Rogotin

19. travanj 2024 12:49