StoryEditor
NeretvaKORONAVIRUS |

ZABILJEŽENI PRVI SLUČAJEVI U METKOVIĆU Dvije od tri oboljele osobe djelatnice su Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju, gradonačelnik pozvao na oprez

Piše Dv
18. travnja 2020. - 19:32
CROPIX
Prvi slučajevi COVID-19 infekcije evidentirani su i na području Grada Metkovića  - potvrdili su to iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. Tamošnji je gradonačelnik Dalibor Milan vijest objavio na svojoj Facebook-stranici.

- Dužnost mi je obavijestiti vas o prvim, testiranjem dokazanim, slučajevima oboljelih od bolesti COVID-19 na području grada Metkovića. Na temelju jučer uzetih uzoraka, a sukladno danas pristiglim rezultatima, potvrđen je virus kod troje naših sugrađana. Dvije od tri oboljele osobe, djelatnice su Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković koje nisu imale simptome i pripremale su za smjene u izolaciji.

Tijekom današnjeg dana, iz preventivnih razloga, testirano je 59 osoba, štićenika i djelatnika Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković, a rezultate testiranja očekujemo tijekom sutrašnjeg dana. Ne želim stvarati paniku, ali vas još jednom molim da se pridržavate uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Grada Metkovića.

Smanjimo socijalne kontakte, grupiranja, druženja, jer samo odgovornim ponašanjem možemo suzbiti ovu pandemiju. Čuvajmo naš rad! Čuvajmo jedni druge, poručio je Milan.

#METKOVIC#KORONAVIRUS
loading...

Izdvojeno

29. lipanj 2020 00:20