StoryEditorOCM
NeretvaVEĆ TRADICINALNO

U organizaciji Osnovne škole Vladimir Nazor Ploče održana manifestacija Dani kruha

Piše Ante Šunjić
10. listopada 2023. - 07:53

Donijeli ste lijepe darove, a najbolji darovi trebate biti vi!

U organizaciji Osnovne škole Vladimir Nazor Ploče već tradicionalno održana je vrlo posjećena manifestacija Dani kruha. Listopad je mjesec u kojem se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

„Tradicionalno je taj dan ponedjeljkom kako bi naše vrijedne mame i bake mogle u nedjelju svojoj djeci i unucima pomoći da to sve bude lijepo, kreativno i ukusno spremljeno. To je dan kada škola "izlazi" iz svoje zgrade i uz veseli žamor nudi svoje proizvode i druži se s našim Pločanima. KUD Ploče nam se rado odazvao pozivu da uveličaju ovaj dan, a don Ante Bitunjac je blagoslovio plodove zemlje, pekarske proizvode i sve nas“, rekla je ravnateljica pločanske škole Tihana Pažin, istaknuvši kako su se ove godine na zamolbu udruge Vita pridružili i akciji podizanja svjesnosti o važnosti pregleda za otkrivanje raka nošenjem ružičastih vrpci.

Blagoslivljajući plodove zemlje don Ante je rekao kako su djeca donijela lijepe darove, a da najbolji darovi trebaju biti upravo oni, aludirajući da u životu budu dobri ljudi, primjer drugima.

Svi proizvodi koji su ostali nakon svečanosti su odneseni u Crveni križ, a oni će ih odnijeti potrebitima, nemoćnima i bolesnima. „Zahvaljujemo svima koji su svojim dolaskom ili na bilo koji drugi način uveličali ovu svečanost“, poručila je ravnateljica Pažin.

29. svibanj 2024 23:50