StoryEditorOCM
Neretvagrađani na rubu...

Zrinsko-frankopanska ulica u Opuzenu dobila kanalizaciju pa izgubili asfalt: Makadam nam oštećuje automobile, udišemo prašinu, gazimo po lokvama

Piše Stanislav Soldo
5. travnja 2022. - 08:21

Građani Opuzena, točnije Zrinsko-frankopanske ulice pitaju se tko je kriv da oni u 2022 godini godine žive bez asfalta. Nakon obraćanja gradu Opuzenu i ostalim nadležnim institucijama koje su se oglušile na njihove zahtjeve odlučili su sa svojim "životnim" problemom, koji se najbolje vidi u priloženoj galeriji slika, upoznati širu javnost.      

image

Kad padne kiša ulicom je nemoguće prometovati

Naime, početkom 2019-e godine Hrvatske vode su započele sa uređenjem obale rijeke Male Neretve što je za sobom povuklo i radove za instaliranje kanalizacijske mreže u ulice: Zrinsko- frankopanska, Alojzija Stepinca, bana Josipa Jelačića i Podgradina.

Žitelji navedenih ulica pozdravili su unaprjeđenje kvalitete života, te su za vrijeme izvođenja radova imali razumijevanja i strpljenja. Međutim u Zrinsko-frankopanskoj ulici radovi su završili u studenom mjesecu prošle godine te od tada ta ulica stoji neasfaltirana. Po ulici stoji makadamski zastor kojeg nitko nije izravnao niti vodi računa o tome kako i na koji način ljudi svakodnevno prometuju.

Uslijed takvog makadama na ulici, svakodnevno dolazi do oštećenja automobila, u sušnom razdoblju do iznimnog otežanog disanja zbog prašine, održavanja kuća i okućnica, kao i ogromnih onečišćenih lokvi vode, blata u kućama i vozilima uslijed kišnog vremena-stoji u javnom apelu stanovnika Zrinsko-frankopanske ulice.

image

Makadam oštećuje automobile 

čitatelj

Stanovnici navedene ulice su polovicom siječnja ove godine zatražili sastanak sa gradonačelnikom grada Opuzena, te zamolili da grad Opuzen kao institucija zaštiti svoje građane, na način da od investitora/izvođača radova zatraže postavljanje privremenog, tankog površinskog sloja asfalta u ulicu, širine 2-2,5 metra, na stranu ulice gdje se ne nalaze cijevi, kako ne bi smetalo eventualnim daljnjim radovima,a da bi se bar malo omogućio normalan život stanarima do okončanja projekta te asfaltiranja čitave ulice.

Gradonačelnik grada Opuzena, Ivan Mataga je u dogovoru sa izvođačima radova, od građana zatražio razumijevanje i strpljenje do kraja mjeseca ožujka do kada se ulica trebala asfaltirati. Rekao je da se ne isplati u veljači stavljati privremeni sloj asfalta jer će ulica cijelom svojom dužinom biti asfaltirana.

image

Ulica Zrinsko-frankopanska u Opuzenu

čitatelj

Budući da i početkom mjeseca travnja, radovi na asfaltiranju ulice nisu započeli a gradonačelnik Mataga je nastavio lažnim obećanjima te ovog puta zatražio još dva mjeseca razumijevanja (do kraja svibnja) nama stanovnicima ove ulice nije preostalo ništa drugo već svoj problem pokušati riješiti putem medija-pišu ogorčeni stanovnici iz Zrinsko-frankopanske ulice u Opuzenu, koji uskoro najavljuju i mirni prosvjed na kojem će od grada Opuzena tražiti konkretna rješenja a ne kao do sada samo pusta obećanja.

image

Ulica Zrinsko-frankopanska u Opuzenu

24. travanj 2024 10:43