StoryEditorOCM
NeretvaMetković

Socijalno uskoro mijenja adresu: HZZO u nove prostorije "ulupao" tri milijuna kuna

Piše Stanislav Soldo
7. studenog 2023. - 08:00

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u javnosti poznatije kao "socijalno" uskoro seli iz svojih postojećih prostorija u ulici Stjepana Radića (preko puta zgrade općine) u novouređeni prostor u prizemlju stambene zgrade na adresi kralja Zvonimira 22. (spoj ulice kralja Zvonimira i ulice Mobine). Podsjetimo, uredi HZZO-a do sada su bili u neuvjetnom prostoru u ulici Stjepana Radića (državnoj cesti koja vodi prema graničnom prijelazu). Nije bilo parkirališnih mjesta, a stariji i nemoćni teško su mogli pristupiti unutra. Za osobe sa invaliditetom također nije bilo pristupne rampe.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje kupio je prostor u prizemlju novoizgrađene stambene zgrade u roh bau izvedbi površine 158 metara kvadratnih od privatnog investitora za

1 575 892,00 kuna na temelju oglašenog javnog poziva te ga je uredio za uredske prostore ispostave HZZO-a Metković.

Za unutarnje uređenje prema utrošeno je oko 1.3 milijuna kuna (183 099,33 €). Trenutačno je u tijeku opremanje prostora uredskim inventarom procjenjene vrijednosti 32 000 kuna (4512,58 €).

Kupovina i opremanje novih prostora u gradu Metkoviću Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje koštala je oko tri milijuna kuna. Osim što se zaposlenici iz skučenih i neuvjetnih radnih prostora sele u novouređene kancelarije, nova lokacija HZZO-a će biti pristupačnija i građanima poglavito osobama sa invaliditetom.

07. svibanj 2024 02:32