StoryEditorOCM
NeretvaOPSEŽNA OBNOVA

Radovi na Gusarevom igralištu, u tijeku radovi na klupskoj zgradi, uskoro i postavljanje tribina

Piše M. R. K.
3. rujna 2024. - 10:11
Radovi na Gusarevom: u tijeku radovi na klupskoj zgradi, uskoro završna uređenja i postavljanje tribina

Radovi na rekonstrukciji terena i zgrade NK Gusar u Kominu započeli su u srpnju prošle godine i napreduju po dinamičkom planu. Ovaj kapitalni projekt ulaganja u sportsku infrastrukturu podrazumijeva novi umjetni travnjak po najvišim europskim standardima, izgradnju novog multifunkcijskog igrališta i cjelovitu rekonstrukciju postojeće zgrade, ugradnju novog termotehničkog sustava te uređenje parkinga, pješačke staze i hortikulture, priopćili su iz Grada Ploča.

Klupska zgrada poprima završne vizure, izvode se fasaderski i keramičarski radovi, a u proteklim danima je izvedeno i asfaltiranje zona oko objekta i igrališta. Kako bi se izbjegla moguća oštećenja, na asfaltiranim povšinama će se tek naknadno izvesti radovi horizontalne signalizacije i označavanja igrališta.

Od opsežnijih radova u nepunih 14 mjeseci izvedena je zamjena travnjaka novom umjetnom travom, u sklopu čega je postavljena drenaža i shockpad podloga koja je potrebna za udobnost igranja i dugotrajnost terena. Također je izvedeno betoniranje oko zgrade te nova betonska krovna ploča, postavljene su klizne staklene stijene i izvedeni radovi na instalacijama.

Ono što slijedi na Gusarevom je izvođenje  preostalih radova na drenažnom sustavu, izgradnja novih  tribina, postavljanje preostalog dijela nove ograde, strojarski radovi (grijanje i hlađenje) te opremanje svlačionica i ostalih klupskih prostora novim namještajem.

„Zadovoljni smo kako radovi napreduju. Često smo na samoj lokaciji gradilišta i kontinuirano u kontaktu s izvođačem radova. Nadamo se i vjerujemo da ništa neće značajno utjecati na dinamiku radova. Objekt je već sada ozbiljno poprimio nove obrise i kroz nekoliko mjeseci bit će sasvim neprepoznatljiv u odnosu na stari, a naši mladi nogometaši imat će konačno prikladnu infrastrukturu za trening i stvaranje budućih sportskih uspjeha“, istaknuli su iz gradske uprave Ploča.

15. rujan 2024 13:22