StoryEditorOCM
NeretvaIZ INICIJATIVE ISTUPILI ČLANOVI - OKOSNICE

PROPAO PROSVJED, RASPAD INICIJATIVE? Policija privela organizatora prosvjeda Iva Matičevića zbog prijetnji 

1. lipnja 2019. - 17:34
Prosvjed građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve okončan je u podne jer je policija privela organizatora Iva Matičevića, ali ne zbog ometanja prometa nego zbog prijetnje koju je uputio donedavnom administratoru Facebook grupe sinovi i kćeri Neretve Nikici Bjelišu. Problemi u grupi prisutni su već duže vrijeme, brojni članovi su istupili, a među njima i spomenuti Nikica Bjeliš, doktorica Ksenija Kaleb i majka preminulog 9-godišnjeg dječaka Gabrijela, Ivana Bebić. Da nešto ne štima unutar inicijative moglo se vidjeti i na prosvjedu u Podgradini kod Opuzena na kojem se pojavilo tek pet članova.

Podsjetimo, danas je najavljen drugi po redu prosvjed građanske inicijative, koja je najavila povremeno prelaženje pješačkog prijelaza preko magistrale čime su namjeravali blokirati promet prema Dubrovniku.

Promet je regulirala policija, propuštajući naizmjenično vozila i prosvjednike-pješake. Promet prema Dubrovniku ide, magistrala nije blokirana osim u trenutku kada prosvjednici prelaze pješački prijelaz. Upitan zbog čega nema više prosvjednika, Matičević je rekao da se ljudi boje policijske represije.

   Građanska inicijativa među glavnim zahtjevima ističe izgradnju regionalne bolnice u Metkoviću te uvođenje stalne hitne helikopterske službe kojom bi se prevozili bolesnici do bolnica u Splitu ili Dubrovniku dok se ne izgradi regionalna bolnica. 
Ivo Matičević i ostali u Građanskoj inicijativi nisu zadovoljni najavama iz Dubrovačko-neretvanske županije i ministarstva zdravstva koji u Metkoviću namjeravaju graditi dnevnu bolnicu. Kažu da dnevna bolnica nije dovoljna za potrebne stanovnika doline Neretve te da je to samo malo veći dom zdravlja, kojim se neće ništa riješiti po pitanju zdravstvene zaštite.
26. travanj 2024 11:22