StoryEditorOCM
NeretvaU PLOČAMA I METKOVIĆU

Posjetite Dane otvorenih vrata i doznajte sve o policijskom pozivu i tome kako postati policajac ili policajka

Piše dv
16. svibnja 2023. - 12:18

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će sutra, 17. svibnja u Pločama i u petak, 19. svibnja u Metkoviću održati Dane otvorenih vrata. 

Druženje policije s građanima predviđeno je u sportskoj dvorani Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, na adresi  Tina Ujevića 5 u Pločama sutra od 13 sati, a u dvorani Gimnazije Metković i Srednje škole Metković na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 1 u Metkoviću u petak, 19. svibnja od 10:30 sati.

Policijski službenici izložit će opremu i tehniku koju koriste različiti rodovi policije (interventna policija, prevencija, granična policija, kriminalistička policija, prometna policija, vodiči službenih pasa, službeni psi), a građani će moći pogledati i pokazne vježbe interventnih timova ove Policijske uprave. Također, to je prilika da svi zainteresirani posjetitelji provjere svoju tjelesnu i motoričku sposobnost na poligonu koji će biti postavljen u tu svrhu.

Isto tako građani će imati priliku vidjeti pokaznu vježbu rukovanja vatrenim oružjem kao i pokaznu vježbu službenog psa.

Pozivamo sve zainteresirane građane, a posebno učenike drugih razreda srednjih škola i učenike završnih razreda srednjih škola (trogodišnjeg i četverogodišnjeg trajanja) da posjete Dane otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako postati policajac ili policajka.

Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ‘‘Josip Jović‘‘.

Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

30. rujan 2023 12:17