StoryEditorOCM
NeretvaGrad Metković

Poduzetnicima financijska potpora od milijun kuna, za unaprjeđivanje poslovanja i ublažavanje šteta uzrokovanih pandemijom korona virusa

Piše Stanislav Soldo
28. prosinca 2021. - 13:01

Grad Metković iz vlastitog proračuna isplaćuje novčane potpore lokalnim poduzetnicima kako bi se ublažili negativni učinici pandemije Covida-19. Gradonačelnik Dalibor Milan tako je potpisao ugovore o dodjeli spomenutih potpora iz Programa mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za što je osigurano milijun kuna.

Grad Metković je iz svoga proračuna kroz dva programa, dodijelio 125 potpora, piše metkovic.hr

Iz Programa mjera poticanja poduzetništva, iz kojega Grad sredstva dodjeljuje već četvrtu godinu zaredom, poduzetnicima je raspodijeljeno ukupno 500 tisuća kuna. Sredstva su dodijeljena prema ostvarenim bodovima u dvije mjere – potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima te potpore za nabavu strojeva, opreme i uređenja poslovnog prostora.

Potpore za novoosnovane tvrtke i obrte dobilo je devet poduzetnika, dok je njih 46 dobilo potpore za nabavu strojeva, opreme i uređenja poslovnoga prostora.

Uz Program mjera poticanja poduzetništva, Grad Metković je već drugu godinu zaredom s 500 tisuća kuna pomogao i poduzetnike kojima je pandemija koronavirusa uzrokovala teškoće u poslovanju. Na taj način Grad pomaže u očuvanju razine gospodarske aktivnosti, likvidnosti gospodarskih subjekata te očuvanju radnih mjesta. Potporu je dobilo ukupno 70 poduzetnika.

24. rujan 2023 01:34