StoryEditorOCM
NeretvaKvalitetnim odlukama do dobrog zdravlja

Pločanska udruga Slatki o zdravoj prehrani

Piše Ante Šunjić
12. svibnja 2023. - 12:29
Udruga Slatki organizirala radionicu o prehrani dijabetičara i akciju mjerenja glukoze u krviAnte Šunjić/Ante Šunjić

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Pločama, u organizaciji udruge Slatki, koja okuplja osobe oboljele od šećerne bolesti, održana je radionica o zdravoj prehrani koja se provodi u sklopu projekta „Kvalitetnim odlukama do dobrog zdravlja“.

Nositelj projekta je Grad Ploče, a Slatki su partneri u projektu vrijednom 49. 500 eura. Od toga iznosa, 85 posto osigurava Europski socijalni fond, a ostatak se financira iz Državnog proračuna. Trajanje projekta je 18 mjeseci. Tema radionice bila je prehrana dijabetičara, vodila ju je nutricionistica Tihana Pašalić, a predstavljeni su i primjeri zdrave prehrane.

Dio ovog događaja je i akcija mjerenja glukoze u krvi, krvnog tlaka i zasićenje periferne krvi kisikom. Inače, pločanska udruga Slatki djeluje već 23 godine i sudjeluje u raznim projektima. Preventivnim mjerenjem vitalnih parametara žele ukazati na opasnost od dijabetesa, ali i drugih kroničnih bolesti. Organiziraju izlete i druženje članova, važan su dio lokalne zajednice pa su uz njihovu pomoć nabavljena dva CRP analizatora koji su predani na korištenje pedijatriji DZ Ploče i HMP Ploče.

07. svibanj 2024 02:11