StoryEditorOCM
NeretvaKAPITALAC

Šesnaestogodišnjak iz Rogotina, šampion kanuist, golim rukama svladao ribetinu

Piše Ante Šunjić
24. ožujka 2024. - 17:34

Petar Šunjić, osim rušenja rekorda u utrkama kanua, obara vlastite rekorde u kapitalnim primjercima oborite ribe!

image

Petar Šunjić u Rogotinu ulovio lubina od 5 kg

Ante Šunjić/Ante Šunjić

Nebo je potamnjelo, krupa je tukla, a valovi na jezeru Vlaška u Rogotinu udarali su u obalu. U tim trenucima, kada se svatko sklonio u kuću, ispod površine jezera vodila se prava mala drama. S Petrom Šunjićem, 16-godišnjim kanuistom, članom KKK „Beliše“, u glavnoj ulozi.

image

Petar Šunjić u Rogotinu ulovio lubina od 5 kg

Ante Šunjić/Ante Šunjić

Osim što je hrvatski šampion u mlađim uzrasnim kategorijama u kanuu, Petar je i strastveni ribolovac. Tako je i u nedjelju sa podvodnom puškom „pretraživao“ Vlašku. No, nakon desetak minuta pukla mu je jedna guma i odlučio se vratiti kući. I tada se pod vodom dogodio susret, lubin težak preko pet kilograma, kako se kasnije ispostavilo, išao mu je u susret. Nije ga uspio neutralizirati puškom, napravio mu je ranu od oko dva centimetra i bio prisiljen upotrijebiti hrvačke zahvate te savladati ga golim rukama! Uspio je i tako oborio vlastiti rekord.

Kao što rekorde obara i u regatnim stazama. U poljskom gradu Poznanju na turniru olimpijskih nada, što je u stvari neslužbeno Svjetsko prvenstvo za mlađe dobne uzraste, gdje je nastupilo čak 800 sportaša iz 42 različite države, Petar je lani uspješno predstavljao Hrvatsku.

image

Petar Šunjić u Rogotinu ulovio lubina od 5 kg

Ante Šunjić/Ante Šunjić

Na državnom prvenstvo Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama održanom prošle godine u Zagrebu, on je u svojoj je kategoriji C1 mlađi juniori osvojio zlato na 1000 metara i 500 metara. U paru na 1000 metara s Mihaelom Pavlešinom 1. mjesto, a na 500 metara sa Dominikom Golićem također 1. mjesto.

Nastupio je i u starijoj kategoriji C1 juniori gdje je osvojio na 1000 metara, 500 metara i 200 metara treće mjesto. U kategoriji juniori C2 na 1000 metara sa Davidom Schmidtom osvojio je 1. mjesto, a na 500 metara sa Dominikom Golićem opet 1. mjesto.

Prije toga, Petar je u Đakovu, na 4. Kolu liga-kupa Republike Hrvatske, te u Aljmašu 5. Finalnoj utrci RH u kajaku i kanu-u, osvojio prva mjesta u konkurenciji C-1 mlađi juniori 500 metara, a prije toga dvije medalje, i to zlatne, od ukupno sedam hrvatskih medalja na Međunarodnoj regati u talijanskome Auronzo di Cadoreu, kao svojevrsnoj pripremi za Svjetsko juniorsko prvenstvo.

image

Petar Šunjić u Rogotinu ulovio lubina od 5 kg

Ante Šunjić/Ante Šunjić

Na Državnom maratonu na deset kilometara u Sisku također je trijumfirao, na Otvorenom prvenstvu Grada Zagreba u juniorskoj konkurenciji Petar, koji pripada kategoriji mlađih juniora, u utrkama na 500 i 1 000 metara bio je drugi, kao i na Kupu Hrvatske u Belišću, gdje je, pak, u „svojoj“ konkurenciji mlađih juniora bio prvi.

24. travanj 2024 01:54