StoryEditorOCM
NeretvaDan općine Slivno

Pelješki most i navodnjavanje poljoprivrednih površina budućnost razvoja ovog kraja

Piše Stanislav Soldo
15. kolovoza 2022. - 09:16

Neretvanska općina Slivno obilježava blagdan Velike Gospe i dan općine. Tim povodom je održana svečana sjednica općinskog vijeća na kojoj su nazočili, saborski zastupnik Branko Bačić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, ministrica poljoprivrede Marija Vučković kao izaslanica premijera Andreja Plenkovića, župan Dubrovačko-neretvanski, Nikola Dobroslavić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Frano Matušić te gradonačelnici i načelnici s područja Neretve kao i načelnik Općine Neum Dragan Jurković.

image

Svečana sjednica općinskog vijeća Slivna

Dubrovačko-neretvanska žpanija

Župan Dobroslavić je ovom prigodom načelniku općine, Smiljanu Mustapiću i cijelom Općinskom vijeću uputio čestitke na uspješnom vođenju ove značajne općine doline Neretve te svim uspješnim razvojnim projektima koji pridonose razvoju u ovim značajnim gospodarskim segmentima.

- Ova općina je jedna od najuspješnijih turističkih općina i čestitam vam na tome. Ono što je potrebno naglasiti je kako se u ovoj općini provode veliki projekti, dalekosežni projekti. Ističem ovdje projekt uređenja obale u Blacama, sa zadovoljstvom smo sudjelovali u tome.

Pratimo i pomažemo projekte koliko god možemo i nastavit ćemo to raditi, rekao je župan Dobroslavić.

Napomenuo je kako je završen glavni dio projekta Peljškog mosta te dodao kako su za cjelokupnu Neretvu nesagledivi pozitivni aspekti tog projekta.

- Radi se i drugi veliki projekt, to je projekt navodnjavanja doline Neretve s branom kod Opuzena da bismo spriječili upropaštavanje naše Kalifornije. GLOG je završen, nastavljamo s dijelom Koševo-Vrbovc", zaključio je Dobroslavić.

25. travanj 2024 16:37