StoryEditorOCM
NeretvaNERETVANSKA KRIŽALJKA |

OPUZEN I POJEZERJE Ivo Mihaljević izgubio fotelju gradonačelnika nakon četiri mandata, Boro Dominiković ostaje načelnik bez HDZ-ove većine u Vijeću

Piše Stanislav Soldo
30. svibnja 2021. - 20:43

Prema neslužbenim rezultatima lokalnih izbora,novi gradonačelnik Opuzena je Ivan Mataga, nezavisni kandidat koji je dobio tek petnaestak glasova više od HDZ-ova Iva Mihaljevića koji se borio za peti mandat na čelu Opuzena.

Ivan Mataga je bio nositelj liste Mosta za Gradsko vijeće Opuzena u koje je i ušao kao vijećnik Mosta, dok je gradonačelničku kandidaturu istaknuo kao nezavisni kandidat. U Gradskom vijeću HDZ ima šest mandata, MOst pet, Nezavisna lista Jure Stanića, te koalicija SDP-HNS jedan mandat. Dakle, vlast u opuzenskom Vijeću formirat će se kroz koalicije političkih stranaka, a tko će se s kim povezati, znat će se vrlo brzo.

image
Ivan Mataga novi je gradonačelnik OPuzena, Ivo Mihaljević nije osigurao peti mandat
Elvis

Boro Dominiković ostaje načelnik općine Pojezerje. On je dobio 53 glasa više od Mateja Marevića sa liste Zajedno za Pojezerje te tako nastavlja funkciju načelnika općine u naredne četiri godine. Međutim, neće mu biti lako vladati jer HDZ nema većinu u općinskom vijeću.

Nezavisna lista mladih i lista Zajedno za Pojezerje formirali su koaliciju u općinskom vijeću gdje imaju većinu od četiri vijećnika. Prema ranije postignutom dogovoru mjesto predsjednika općinskog vijeća preuzima Zrinka Antunović Čotić sa Nezavisne liste mladih.

15. travanj 2024 12:14