StoryEditorOCM
Neretvaploče

Objavljen pojednostavljeni vodič kroz proračun za građane Ploča

Piše PSD.
1. veljače 2023. - 14:56

“Ovo je jedan osnovni vodič, nulti korak ka potpunoj transparentnosti koju ćemo nadam se uvesti u doglednoj budućnosti“, istaknuo je gradonačelnik Krstičević

Grad Ploče objavio je Proračun u malom, pojednostavljeni vodič kroz najvažniji gradski dokument namijenjen građanima za lakše snalaženje kroz gradske financije. Ploče po treći put objavljuju Proračun u malom u cilju veće transparentnosti rada Gradske uprave i veće transparentnosti raspodjele javnog novca.

Približavanje stavki proračuna građanima je uobičajena demokratska praksa u suvremenim politikama i nužan standard u modernom upravljanju gradovima. Vodič kroz proračun Grada Ploča može se vidjeti na službenoj web stranici Grada.

„Izrada Proračuna u malom projekt je koji se tiče transparentnosti našeg rada na kojoj inzistiramo od početka. Građanke i građani Ploča to zaslužuju i nije ovo samo koristan vodič za prolistati, nego i standard koji se, vjerujem, nikad nitko ni u budućnosti neće usuditi izbjeći. Ovo je jedan osnovni vodič, nulti korak ka potpunoj transparentnosti koju ćemo nadam se uvesti u doglednoj budućnosti kroz digitalno rješenje koje će omogućiti puno detaljniji uvid u proračun“, rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević.

27. travanj 2024 03:02