StoryEditorOCM
NeretvaNakon humanitarne akcije „Pomozimo Mileni“

Neustrašiva Milena Barbir primila terapiju i nastavila životnu bitku

Piše Ante Šunjić
13. travnja 2023. - 19:08

Milena Barbir, neustrašiva majka i supruga iz Stabline pokraj Ploča, primila je terapiju. Podsjetimo, u rekordna dva dana u humanitarnoj akciji „Pomozimo Mileni“, koju su organizirali Mjesni odbor Stablina i Udruga lađara Stablina, prikupljen je potreban iznos sredstava kako bi ova teško bolesna mlada žena nastavila životnu bitku.

Učinci terapije biti će poznati na kontroli koja će se za tri mjeseca obaviti u Zagrebu.

Mileni je za vrijeme trudnoće 2019. godine dijagnosticiran karcinom 4. stupnja, a nakon niza operacija, kemoterapija i zračenja, stanje joj se u posljednje vrijeme pogoršalo, jer su se iscrpile sve moguće dostupne regularne metode liječenja.

U zadnje je 3 i pol godine imala je četiri teške operacije, na splitskoj Onkologiji primila je 50 doza kemoterapije, a na Radiologiji u Zagrebu preko 30 doza zračenja. Usprkos svemu, životna borba ove 38-ogodišnje žene-heroja ušla je u najdramatičniju fazu.

Preostale su joj samo alternativne metode liječenja koje još uvijek nisu ušle u postupak redovitog liječenja onkoloških pacijenata, što znači da su dostupne jedino u slučaju plaćanja kompletnog postupka. Cijena jedne od takvih metoda koja je dostupna u Hrvatskoj, konkretno u Zagrebu je preko 40 tisuća eura. Kako smo naveli, taj je iznos nakon iznimnog odaziva javnosti, prikupljen za dva dana.

Milena i njen suprug Rajko od srca zahvaljuju svim institucijama i svim ljudima dobre volje koji su svojim donacijama omogućili Mileninu terapiju, a posebno se zahvaljuju organizatorima akcije Udruzi lađara Stablina i Mjesnom odbora Stablina.

 

27. travanj 2024 01:10