StoryEditorOCM
NeretvaGO HDZ PLOČE GRADONAČENIKU:

Mišo, pometi Lovornik i ne pravi paniku temeljenu na lažima

Piše dv
13. ožujka 2024. - 15:06

Gradski odbor HDZ-a Ploče uputio je priopćenje povodom jučerašnje facebook objave gradonačelnika upućene Pločanima vezano uz problem gospodarenja otpada na području grada Ploča: 

Povodom jučerašnje Facebook objave gradonačelnika upućene Pločanima, koji bi se prema njemu trebali bojati jer smatra da će otpad iz dubrovačkog deponija Grabovica stizati kod nas, ne možemo a da ne reagiramo s par dobronamjernih savjeta, pišu u svom priopćenju GO HDZ Ploče

. Dakle, svatko zna da prije nego što počneš pametovati o tuđem neredu najprije bi trebao srediti svoj nered. Zato Mišo, za početak, ne obmanjivaj građane da je Lovornik “saniran” nego sredi naše smeće i usput ne pravi paniku temeljenu na lažima i metodologiji svog savjetnika. Doduše, moramo priznati da je Grad Ploče uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša sanirao odlagalište na papiru ali situacija na terenu govori bitno drugačije. Dovoljno je baciti pogled na ovogodišnju snimku s Lovornika pa da građani sami prosude da li možemo govoriti da je ovo - sanirano? Moramo priznati da smo se nadali da će naš gradonačelnik ulaskom u Županijsku skupštinu u svom javnom izričaju napokon uvesti praksu korištenja činjenica ili barem smanjiti laži ili neistine koje je prečesto iznosi na Gradskom vijeću ali očito smo se prevarili. Čitajući njegovo facebook priopćenje, netko neupućen bi pomislio da je to zaista istina. Tko se imalo razumije u temu odlagališta i Centar za gospodarenje otpadom Lučino Razdolje zna da zatvaranja odlagališta Grabovica neće biti dok se projekt CGO-a ne realizira niti će itko dozvoliti da Ploče bude kontejner za cijelu županiju. Ono što nije moralno niti dobro jest da izrečena laž ili neistina potkrijepljena osmišljenom PR kampanjom može stvoriti paniku među ljudima, pogotovo kada je riječ o osjetljivim temama. Sanacija Lovornika i rješavanje problema otpada iznad jezera, kao poklon druga Tita Baćini i Pločama, je jedna od tema na koju smo svi osjetljivi. Ali kako mi više volimo pričati i sugerirati ono što je dobro za naš grad savjetujemo gradonačelniku da prvo pomete smeće na Lovorniku pa da onda razmišlja o županijskim, odnosno globalnim problemima, navode u priopćenju pločanski HDZ-ovci.

27. travanj 2024 16:07