StoryEditorOCM
NeretvaGRADI SE NOVA ZGRADA

Ministrica Obuljen Koržinek obišla radove na izgradnji Lapidarija Narona

Piše dv
1. veljače 2021. - 21:22

U pratnji zamjenice župana Žakline Marević i gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek danas je obišla radove na izgradnji nove zgrade Arheološkoga muzeja Narona u Vidu – Lapidarija Narona, projekta vrijednog 43.437.000,00 kuna.

„Uz Arheološki muzej Narona, Lapidarij će prezentacijski, ali i u cijelosti zaokružiti muzeološki koncept ovoga vrijednoga nalazišta u Naroni. Osim dodatnoga sadržaja, projekt će omogućiti i dodatne znanstvene studije za koje u Vidu zaista imamo prostora. Imamo sjajne projektante, a izvođači radova koji su radili zgradu Muzeja rade i Lapidarij, tako da vjerujem da će radovi ići planiranom dinamikom. Ipak, njihov završetak ovisit će o financijskim sredstvima. Vjerujem i nadam se da ćemo sredstva osigurati u sljedećoj financijskoj perspektivi. U tom slučaju, značajno ćemo ubrzati rad. U slučaju da se to ne dogodi, vjerujem da ćemo radove završiti u najkraćem roku i našim snagama“, istaknula je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan zahvalio je ministrici Obuljen Koržinek što je prepoznala važnost ovog projekta. „„Mislim da je ključni trenutak bio izmjena i dopuna Prostornoga plana, čime smo omogućili gradnju na ovoj lokaciji. Projekt će poboljšati uvjete za daljnji razvoj i kvalitetan rad djelatnika, osigurati dodatni prostor za interakciju s publikom te obogatiti turističku ponudu i gospodarski razvoj doline Neretve, grada Metković i Vida. Također, Prirodoslovni muzej Metković i dvije zgrade Arheološkoga muzeja doprinose da grad Metković postaje grad muzeja u pravom smislu te riječi“, istaknuo je gradonačelnik Milan.

Nova zgrada, zamišljena kao niz objekata paviljonskog tipa, imat će prostor za multimedijalnu dvoranu, prostor za nove stalne i povremene postave, prostore namijenjene posjetiteljima, dormitorij, restauratorsku radionicu za prikupljanje građe, čuvaonicu umjetnina, uredske prostore te sanitarne čvorove za posjetitelje.

26. travanj 2024 22:18