StoryEditorOCM
NeretvaPROČELNIK UPRAVNOG ODJELA ZA KOMUNALNE POSLOVE I ZAŠTITU OKOLIŠA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE U PLOČAMA

Miho Baće obišao građevinske radove u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve

Piše dv
19. rujna 2019. - 19:09
Pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša Dubrovačko-neretvanske županije Miho Baće obišao je građevinske radove u Pločama, a u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve, čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija. Radi se o dva zahvata u sklopu projekta, a to su uređenje posjetiteljskog centra Vrata Neretve i planinarskog doma – rekonstrukcija škole u Baćini te uređenje edu-eko kompleksa na brdu Trovro u Rogotinu. Radovi napreduju kao što je planirano, a projekt u cijelosti obuhvaća devet infrastrukturnih zahvata.
Osim uređenja posjetiteljskog centra i planinarskog doma te edu-eko kompleksa na brdu Trovro projektom će se urediti i izložbeni prostor – postav muzeološke koncepcije za „prvu prostoriju“ Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, promatračnica za bioraznolikost na Baćinskim jezerima, tematske staze na Baćinskim jezerima, pješačke staze kroz značajni krajobraz Predolac-Šibenica, edu-eko vrt u sklopu OŠ fra Ante Gnječa u Staševici, edu-eko dječje igralište u Otrić-Seocima te će se nabaviti i postaviti oprema i sustav tehničke zaštite u Metkoviću.
Ukupna vrijednost projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“ je 14.048.072,02 kune, od kojih se 75%, odnosno 6.135.174,65 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Osim Dubrovačko-neretvanske županije kao nositelja, partneri projekta su i Grad Ploče, Grad Metković, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA. Projekt završava u listopadu 2020. godine- javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije.
19. travanj 2024 13:58