StoryEditorOCM
NeretvaZaželi i uključi se

Metković traži 25 geronto domaćica za pomoć starijim osobama

Piše Stanislav Soldo
1. ožujka 2024. - 08:01

Grad Metković je raspisao natječaj za prijam u radni odnos na određeno vrijeme na projektu "Zaželi i uključi se". Traži se 25 radnik/ica za pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i odraslim osobama s invaliditetom. Riječ je o radnom odnosu na određeno vrijeme u predviđenom trajanju od 30 mjeseci, uz probni rad od 3 mjeseca.

Svaki zaposleni radnik/ica pružati će usluge potpore i podrške za najmanje šest pripadnika ciljane skupine koji su uključeni u projekt (osobe 65 godina i više te odrasle osobe sa invaliditetom): Organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane i dr.), obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, dostava namirnica, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.), Zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba. Predviđena plaća je u visini minimalne plaće, sukladno Uredbi Vlade Republike Hrvatske.

Novozaposlene geronto domaćice brinuti će o 150 pripadnika ciljanih skupina, starijih od 65 godina te odraslih osoba s invaliditetom. Za razliku od prethodnih faza projekta "Zaželi i ostvari 1 i 2" čiji je nositelj bio Grad Metković i gdje je primarni cilj bio zapošljavanje teže zapošljivih žena, u ovoj fazi je fokus na korisnicima kojima će biti dodijeljeni mjesečni paketi potrepština. Ukupna vrijednost projektnih aktivnosti je oko 1.2 milijuna €. Uvjet je da starije osobe od 65 godine žive u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu te da im mjesečni prihodi ne prelaze 120 posto prosječne starosne mirovine za samačko kućanstvo, odnosno 200 % za dvočlano ili 300 % višečlano kućanstvo.

Osim toga potencijalni korisnici ovog programa ne mogu imati nikakvu drugu pomoć u kući, ni osobnog asistenta te ne mogu biti korisnici usluge boravka ili smještaja u ustanovi socijalne skrbi.

01. travanj 2024 12:56