StoryEditorOCM
NeretvaDan Grada Metkovića

Među laureatima i dva fratra, bivši i sadašnji župnik: "Zajedništvo je identitet našega grada"

Piše Stanislav Soldo
20. srpnja 2024. - 12:03

Metković obilježava blagdan Svetog Ilije i Dan grada. Tim povodom je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnim pojedincima uručene nagrade i priznanja.

-Blagdan Sv. Ilije te radost koju osjećamo slaveći ga, svake nas godine iznova podsjete na istinske vrijednosti koje naš grad njeguje. Među tim vrijednostima svakako se ističe zajedništvo kao temelj našega grada i važan dio njegova identiteta. Na našem zajedničkom putu svakodnevno nas vodi snaga i hrabrost svetoga Ilije – s kojim živimo, rastemo i u kojeg se pouzdamo! Iskreno se radujem budućnosti koja dolazi. Sa svojim suradnicima nastavit ću raditi i dalje te davati svoj maksimum kako bi se naš grad nastavio razvijati i bio ljepše mjesto za život svih nas. Od prvoga dana vrlo mi je važna i suradnja sa svima vama. Stoga vas pozivam da i dalje budemo suradnici i partneri u brizi za naš grad. Dok ispunjavamo nadolazeće ciljeve, sačuvajmo i naše nasljeđe te identitet, rekao je, između ostaloga, gradonačelnik Milan, piše metkovic.hr.

Laureati

Smiljan Gluščević – Nagrada Grada Metkovića za životno djelo,  Zvonko Knežević – Nagrada Grada Metkovića „NARONA“ u području kulture i obrazovanja​, fra Denis Šimunović – Nagrada Grada Metkovića „NARONA“  u području kulture i zaštite spomeničke baštine, Tereza Gabrić – Nagrada Grada Metkovića „NARONA“  u području kulture​, Ferdinand Jakić – Nagrada Grada Metkovića „NARONA“  u području kulture​, fra Dušan Džimbeg – Nagrada Grada Metkovića „NARONA“  u području kulture i zaštite spomeničke baštine, Mario Batinović – Nagrada Grada Metkovića „ŽDRAL“ u području sporta

U ime laureata okupljenima se obratio dr. sc. Smiljan Gluščević. Program je vodila Romana Gabrić, a u glazbenom dijelu sudjelovala je Klapa ‘Sv. Nikola’ Metković.

07. rujan 2024 10:53