StoryEditorOCM
NeretvaPROJEKT SE PRIVODI KRAJU

Mala gradska tržnica u Metkoviću dobila uporabnu dozvolu

Piše Ante Šunjić
13. siječnja 2023. - 07:50

Gradska tržnica u Metkoviću dobila je uporabnu dozvolu te će kroz siječanj započeti s radom.

Potpuno novi i moderan izgled metkovska mala tržnica dobila je projektom rekonstrukcije, kojemu je ukupna vrijednost preko 5,6 milijuna kuna, pri čemu ga Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancira sa 600 tisuća kuna.

U sklopu radova uklonjeni su postojeći montažni objekti te je izgrađena nova građevina koja se sastoji od ulaznoga portala te zgrade tržnice. Ulazni portal je smješten s južne strane prema Ulici Ivana Gundulića, a formiran je od natkrivenog prolaza te dva poslovna prostora na suprotnim stranama prolaza. Zgrada tržnice je jednoetažna, a funkcionalno je formirana od dva dijela, zatvorenog i otvorenog (natkrivenog) dijela. Unutar zatvorenog dijela smještena su četiri poslovna prostora, ostave te sanitarni čvor. Otvoreni (natkriveni prostor) okružuje sa svih strana zatvorene dijelove zgrade, a na tom prostoru bit će smješteni štandovi za prodaju poljoprivrednih proizvoda.

„Mala gradska tržnica je srce Metkovića i mjesto na kojem su se oduvijek mogli pronaći kvalitetni proizvodi. Kako bi poboljšali uvjete za prodavače, ali i usluge za krajnje kupce, Grad Metković je odlučio realizirati projekt rekonstrukcije koji se privodi kraju, a s kojim smo zaista, u konačnici, zadovoljni“, naglasio je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

26. travanj 2024 17:53