StoryEditorOCM
NeretvaPloče, Rijeka, Vukovar, Zadar i Split

Luka Ploče organizirala Sportske susrete hrvatskih luka "sPort 2023." na Sportskom centru Močvara

Piše Tekst i slike: Ante Šunjić
7. listopada 2023. - 20:09

Ploče su bile domaćin lukama Rijeka, Vukovar, Zadar i Split koji su se s Lukom Ploče, Naftnim terminalima Federacije, ATT -om, ENNA-om i Maerskom natjecali u nizu sportskih disciplina, mali nogomet, basket, šah, tenis, boćanje, odbojka, potezanje konopa, na Močvari i u Domu sportova Ploča.

Inicijativa organiziranja sportskih susreta došla je od strane Uprave Luke Ploče, proizašla iz želje da se oživi tradicija koja korijene vuče upravo iz Ploča. Simbolično, na istom mjestu, na kultnoj Močvari, davne 1977. održani su Susreti radnika luka i pristaništa na kojem je sudjelovalo čak 18 luka: domaćin Ploče, Metković, Osijek, Pula, Rijeka, Split, Šibenik, Vukovar, Zadar, Bar, Beograd, Brčko, Koper, Novi Sad, Pančevo, Prahovo, Smederevo i Sremska Mitrovica. Povod igrama bilo je puštanje u pogon električne rasvjete na ŠC Močvara, a na početku igara sastale su se ekipe malonogometnih reprezentacije Ploča i Splita. Na igralištima Močvare, bućalištu i poligonu Luke Ploče po lijepom i sunčanom vremenu odvijala su se natjecanja u malom nogometu, bućanju, šahu, potezanju konopa, stolnom tenisu i radnim disciplinama: rukovanje traktorom, auto viljuškarom i dizalicom.

"Ovo je bila tradicija u bivšoj državi a mi smo organizirali susrete s ciljem okupljanja ljudi, druženja, razgovora o zajedničkim temama. Ove godine pozvane su hrvatske luke, ali plan je da iduće godine pozovemo i luke iz regije i da ovo bude početak jedne lijepe priče", rekao je Hrvoje Livaja, predsjednik Uprave Luke Ploče. Prema riječima Dina Doboša, koordinatora Sportskih susreta, iako je bilo malo vremena za organizaciju, oko 200 natjecatelja imaju najbolje uvjete pokazati što znaju, a ovogodišnje natjecanje samo je uvod u ono što bi se trebalo događati idućih godina.

01. svibanj 2024 10:19