StoryEditorOCM
Neretvajoš jedna eko akcija

Leut čistio podmorje na Elafitima

Piše Stanislav Soldo
23. listopada 2023. - 06:45

Ekološki ronilački klub (ERK) "Leut" iz Blaca pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Republike Hrvatske realizirao je još jedan ekološki projekt "Uvale Elafita 2023."

Riječ je o aktivnostima koje su se provodile kroz tjedan dana, čišćene su uvale otoka Koločepa, Šipana i Jakljana. Provedeno je ukupno pet ronilačkih eko akcija u kojima su ronioci Leuta izvadili veliku količinu otpada te ga predali lokalnim komunalnim službama na zbrinjavanje. 

Provođenje akcija je planirano u skladu s vremenskim uvjetima, prvenstveno imajući na umu sigurnost ronilaca, ali je unatoč kiši i olujnom jugu odrađen veliki posao, priopćili su iz ERk Leut Blace.

Članovi ERK "Leut" žele zahvaliti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na pokroviteljstvu, Gradu Dubrovniku, lokalnim samoupravama i komunalnim službama, HRS-u na podršci, ERK "Periska" Ploče na pomoći u akcijama, te svim svojim donatorima.

Podsjetimo, Leut je već odradio projekt "Korak prema nultom onečišćenju voda, zraka i tla" realiziran u Blacama, u lipnju ove godine uz suglasnost Srednje škole Metković.

26. travanj 2024 12:40