StoryEditorOCM
NeretvaGRADAC

Koncert " Na osvit sveta Božića" okupio izvođače iz Gradca, Drvenika, Vrgorca, Metkovića Orebića

Piše Tekst i slike: Ante Šunjić
21. prosinca 2022. - 12:48

Povodom božićnih blagdana, u crkvi Svetoga Mihovila u Gradcu održan je koncert na kojem su se izvodile hrvatske tradicijske božićne pjesme. Uz Ženski vokalni sastav Gradac i ujedinjena dva mandolinska orkestra Vrgorac i Metković, te Žensku klapu Viole iz Drvenika, nastupila je po prvi put Ženska klapa Nava s Orebića, i mješovita Klapa Geta također s Orebića. Koncert je trajao sat i pol vremena u dobro popunjenoj gračkoj crkvi.

Antea i Kristina iz ujedinjenog mladog Mandolinskog orkestara iz Grada Vrgorca i Grada Metkovića na samom početku koncerta izveli su Božićnu tradicionalna pjesmu iz Crkve u Crnoj Gori.

Uvodne riječi pripale su gračko - briškom župniku fra Boni Biliću, koji je i u završnim riječima na kraju koncerta zahvalio svim izvođačima, posebno gostima koji su došli po prvi put s Orebića, a zahvalio se i direktorici TZO Gradac kao suorganizatoru koncerta, s kao i gosp. Tonču Raspudiću, koji je priredio prigodnu večeru za sve izvođače u svom Hotelu Sunce u Gradcu.

Voditeljica programa bila je Ivana Pudar Pećar iz Brista, a koncert je zaključen zajedničkom izvedbom pjesme Radujte se narodi.

Tekst i slike: Ante Šunjić

03. svibanj 2024 11:58