StoryEditorOCM
Neretvau domu kulture

Gradska uprava poziva na okrugli stol o izradi lokalnog programa za mlade: "Želimo da svoj život planiraju u Pločama"

Piše DV
28. lipnja 2023. - 11:26

U suradnji sa Savjetom mladih, a u sklopu projekta Europe Goes Local, Grad Ploče 30. lipnja, u Domu kulture Ploče s početkom u 16 sati organizira okrugli stol pod nazivom „Izrada lokalnog programa za mlade Grada Ploča“.

Cilj okruglog stola je razgovor s mladima kako bi se što bolje identificirali njihovi problemi, ali isto tako i pronašla rješenja problema i dobili konstruktivni prijedlozi za poboljšanje uvjeta i kvalitete života mladih na ovom području te na taj način povećala motivacija mladih za sudjelovanje u davanju prijedloga te odlučivanja u okviru njihovog djelokruga.

Sudionici okruglog stola su Danijel Štula, službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika Službe za opće poslove, Nikola Baketa, znanstveni suradnik, Luka Vuletić, predsjednik Savjeta mladih Grada Ploča, Edita Mucić Šutić, ravnateljica Dječjeg vrtića Ploče, Jelena Mihalj, dopredsjednica Udruge Mladih Nova, i Mila Kontić, predstavnica Centara za socijalnu skrb u Vijeću za prevenciju i sigurnost Grada Ploča.

„Mladi ljudi budućnost su ovog grada i želimo li da svoj život planiraju u Pločama, već sada osluškujemo njihove potrebe i aktivno ih uključujemo u kreiranje odluka, programa i sadržaja koji će im biti od interesa i koristi. Ovaj projekt je u tom smjeru, dio naših mlađih sugrađana već je uključen u njega, ali poziv na sudjelovanje na okruglom stolu vrijedi za sve mlade zainteresirane. Bolje je to nazvati ugodnim razgovorom i konstruktivnim druženjem tijekom kojeg ćemo zajedno vidjeti potrebe mladih i definirati okvir i sadržaj kojima ćemo zadovoljiti te potrebe. Pozivamo sve da sudjeluju“, poručili su iz Grada.

Podsjetimo, Grad Ploče je jedan od 16 gradova sudionika projekta Europe Goes Local - Supporting Youth Work at the Municipal Level (EGL) u Republici Hrvatskoj koji je započeo u siječnju 2022. godine, a službeno završava 30. lipnja 2023. godine

U sklopu projekta, Grad Ploče još 2022. izradio je svoj individualni plan aktivnosti koji je do sada uspješno realiziran, a posljednja stavka plana upravo je izrada Lokalnog programa za mlade Grada Ploča kao strateškog trogodišnjeg dokumenta koji treba služiti kao podloga za rad s mladima. Lokalni program poslužit će i kao podloga za donošenje Godišnjih programa rada Savjeta mladih Grada Ploča za svaku godinu. Dugoročan cilj je da ovakvi okrugli stolovi i okupljanja s mladima postanu redovna praksa, kako bi ih se potaknulo na aktivno sudjelovanje u kreiranju grada po mjeri za mlađe generacije.

27. srpanj 2024 09:54