StoryEditorOCM
NeretvaTRAJU RADOVI

Grad Ploče i Hrvatske vode popravljaju poljske puteve u Kozjaku i Modriču

Piše Ante Šunjić
13. srpnja 2023. - 17:29

 

Grad Ploče i Hrvatske vode financirali su popravke pristupnih puteva koje najvećim dijelom koriste poljoprivrednici na području Kozjak (Mlaka) i Modrič.

Hrvatske vode radove popravka puteva izvode kroz radove održavanja vodnih građevina za 2023. godinu. Izvođač je tvrtka Neretvanski sliv d.o.o., Opuzen, s kojim je sklopljen ugovor o održavanju za razdoblje od četiri godine, 2023-2026. Za održavanje pristupnih puteva u dužini od 3,2 kilometra do sada je utrošeno 512 m3 jalovine, a ukupna vrijednost izvedenih radova je nešto više od 15 eura.

Grad Ploče je angažirao tvrtku Ćosić gradnja d.o.o. koja je uredila 850 metara poljskog puta širine 2,8 metara. Radovi su uključili rad gredera na izravnavanju poljskog puta, strojno poravnanje udubljenja, izbočina i deformacija uzrokovanih padalinama, kao i nabavu, dopremu i ugradnju drobljenog kamenog materijala (tampona), te rad valjka na ravnanju i zbijanju pripremljene podloge. Ukupna investicija iznosi šest tisuća eura, s PDV-om.

Inače, Hrvatske vode trenutno rade priprema i planiranje pristupnog puta uz kanal O-1-6 u dužini od 1,5 kilometara, radove izvodi također Neretvanski sliv a procijenjena vrijednost je oko 30 tisuća eura.

02. svibanj 2024 22:33