StoryEditorOCM
Neretvaopuzen

eTwinning projekti: Europska oznaka kvalitete učiteljici Ivani Bašić

Piše Stanislav Soldo
3. studenog 2021. - 07:37

Učiteljica Osnovne škole Opuzen, Ivana Bašić dobila je prestižno priznanje za rad na eTwinning projektima. Riječ je o Europskoj oznaci za kvalitetu što potvrđuje da su njezini projekti prepoznati na najvišoj europskoj razini.

Europsku oznaku kvalitete dodjeljuje Središnja služba za podršku (CSS) učiteljima za rad na projektu,

koji je predložen za Europsku oznaku kvalitete od barem jedne Nacionalne službe za podršku, nakon provedenog postupka odabira. Svaka nacionalna služba za podršku predlaže tri projekta nagrađena Nacionalnom oznakom kvalitete na osnovu zbroja bodova dobivenih za kvalitetu projekta.

Također na projektu trebaju raditi barem dva partnera, koji su već primili Nacionalnu oznaku kvalitete za svoje projekte. Europska oznaka kvalitete dodjeljuje se samo jednom godišnje i njena dodjela objavljuje se na eTwinning portalu.

Učiteljica Ivana Bašić je sa svojim učenicima provodila eTwinning projekte u prošloj školskoj godini. To su projekti: Ljepote moje domovne, Ljubav nas veže i spaja, Ljepota različitosti 2. Projekti Ljepote moje domovine i Ljubav nas veže i spaja njezino su autorsko djelo u suradnji sa Lidijom Hatadi iz OŠ Dubrava.

​Podsjetimo, učiteljica Ivana Bašić dobila je i prestižnu nagradu “Global Teacher Award”, koja se dodjeljuje učiteljima i nastavnicima koji daju poseban doprinos svojoj profesiji, a ustanovio ju je Alert Knowledge Services (AKS) iz Indije s ciljem izgradnje boljeg društva kroz obrazovanje. Za nagradu se inače natječu prosvjetni radnici iz 70 država, a bira se sto najboljih.

Inače, učiteljica Bašić provodi projektnu i terensku nastava kojom se djeca upoznaju sa različitim životnim situacijama. U radu često koristi video konferencijsku vezu povezujući se da drugim školama ovisno koja se tema obrađuje.

07. svibanj 2024 03:13