StoryEditorOCM
NeretvaNavala

Dnevna bolnica Metković zapošljava radnike, za dva administratora 85 prijava. Gdje su medicinske sestre, kardiolozi, kirurzi, internisti… ?

Piše Stanislav Soldo
18. studenog 2022. - 08:51

Za dva oglašena radna mjesta administrativnog službenika u Dnevnoj bolnici Metković za koje se tražila svjedodžba srednje stručne spreme bez posebnog navođenja struke te potvrda o radnom stažu bez propisanog vremenskog trajanja radnog odnosa prijavilo se 85 kandidata. Razgovor sa kandidatima će se obavljati u ponedjeljak prijepodne a iz uprave bolnice pozivaju na strpljenje s obzirom na veliki broj prijavljenih kandidata. Javni natječaj je raspisan početkom studenog i kako se očekivalo vojska nezaposlenih Metkovaca i Neretvana pohitala je javiti se za tražena radna mjesta, ali ne medicinska već pomoćno tehnička.

Istim natječajem tražile su se i tri spremačice niže stručne spreme koje su također uz domovnicu, svjedodžbu o obrazovanju i rodni list morale dostaviti potvrdu iz mirovinskog o radnom stažu. No tu je navala manja. Prijavilo se 26 kandidatkinja koje su voljne čistiti i spremati u Dnevnoj bolnici.

Za kućnog majstora koji mora imati završeno srednjoškolsko obrazovanje tehničkog smjera te stručni ispit za rukovatelja centralnog grijanja i rukovatelja posudama sa tlačnim plinovima natječu se četiri kandidata.

Prijavila su se i dva inženjera elektrotehnike i strojarstva više stručne spreme za radno mjesto inženjera na poslovima održavanja-objavila je bolnica na svojim mrežnim stranicama.

Za pomoćno-tehničke poslove prijavilo se 117 kandidata koji bi htjeli raditi u Dnevnoj bolnici u Metkoviću. Posebnu prednost imaju branitelji, djeca poginulih branitelja kao i civilni stradalnici rata.

Bolnica nije oglasila poziv na intervju za medicinsko osoblje, liječnike i medicinske sestre pa će biti zanimljivo narednih dana pratiti koliko se liječnika javilo na raspisani natječaj.

Podsjetimo, tražile su se dvije medicinske sestre-viša sestra prvostupnik sestrinstva i medicinski tehničar srednje stručne spreme te liječnici specijalisti kardiologije, kirurgije i interne.

Kako će to funkcionirati i hoće li Dnevna bolnica uspjeti ekipirati medicinski tim ostaje za vidjeti. Za sada je samo sigurno da će se ekipirati pomoćno tehničko osoblje.

Podsjetimo, Dnevna bolnica u Metkoviću, koju desetljećima čekaju stanovnici doline Neretve svoja vrata bi trebala otvoriti u prosincu. Građevinski radovi na staroj zgradi suda su dovršeni još proljetos, instalirana je potrebna medicinska oprema i namještaj. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 16,2 milijuna kuna osiguranih iz EU fondova koja obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju zgrade bivšeg Općinskog suda u dnevnu bolnicu Metković. Statusno, dnevna bolnica će biti u sastavu opće bolnice Dubrovnik odnosno djelovat će kao njezina podružnica

24. travanj 2024 20:56