StoryEditorOCM
NeretvaŠto i kako dalje ?

Direktorica TZ Opuzena podnijela ostavku ali samo na facebooku: "Doživjela sam nešto najružnije što jedna žena može doživjeti"

Piše Stanislav Soldo
18. kolovoza 2023. - 11:55

Aktualna direktorica Turističke zajednice grada Opuzena, Magdalena Krvavac podnijela je ostavku na tu funkciju na pomalo neobičan način-na društvenim mrežama. Razloge je objavila na svom facebook profilu ali kako neslužbeno doznajemo gradske institucije i institucije TZ-a, Skupština i Turističko vijeće nisu zaprimili ostavku direktorice Krvavac pa se opuzenska javnost pita kakav je njezin daljnji status i može li objava na facebooku proizvesti pravne učinke. Magdalena Krvavac je prozvala neke lokalne udruge i lokalne novinare da opstruiraju njezin rad navodeći među ostalim da je se "rezalo" sa fotografija koje su objavljivane na službenoj web stranici grada Opuzena.

"Nakon borbe s vjetrenjačama godinu i tri mjeseca unatoč procvatu Opuzena u svakom smislu, organizaciji 120 manifestacija, 7 projekata i cca 21.120,00 EUR povučenih sredstava od mog imenovanja, doživjela sam u svom Opuzenu nešto najružnije što jedna žena može doživjeti - rezanje kadrova fotografija na kojima se nalazim kao predstavnica TZG Opuzen, a koje su objavljene na službenoj stranici Grada Opuzena javnog opstruiranja mog rada i mene kao predstavnika jedne od važnijih institucija u Gradu Opuzenu na tradicionalnim manifestacija (Neretvanska brudetijada i Melodije hrvatskog juga) od strane voditeljice programa i opstrukcije mog rada, pogrdnog i sramotnog natpisa na vratima ureda TZG Opuzen zbog kojeg PP Metković još uvijek traži počinitelja, javnog linča s kojim se svaki dan susrećem od strane predstavnika Udruge Stari Most i njihovih simpatizera koji su svaki dan ustrajni u rušenju TZ-a kao institucije i opstruiranja mog rada, danas sam odlučila dati konačnu ostavku na radnom mjestu direktorice Turističke zajednice grada Opuzena-požalila se direktorica TZ-a Opuzena koja je na tu dužnost imenovana u ožujku prošle godine.

image
HANZA MEDIA

O ostavci nema ni slova na službenim stranicama grada Opuzena i službenoj stranici Turističke zajednice.

Po zakonu, o ostavci čelnika TZ-a odlučuje turističko vijeće većinom glasova nazočnih članova.

Turističko vijeće ima predsjednika i osam članova koje bira skupština vodeći računa da većina članova Turističkog vijeća bude iz redova članova Turističke zajednice koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost ili pružaju usluge u turizmu (pružatelji ugostiteljskih usluga, turističke agencije i slično). Predsjednik Turističkog vijeća ujedno je i predsjednik Turističke zajednice u ovom slučaju to je gradonačelnik Opuzena, Ivan Mataga. Međutim, dok Turističko vijeće, koje ima ovlasti imenovanja i razrješenja direktora TZ-a ne donese svoju odluku. Unatoč brojnim pokušajima nismo uspjeli dobiti komentar gradonačelnika Opuzena Ivana Matage koji bi trebao sazvati sjednicu Turističkog vijeća pa je tako do daljnjega ostalo nejasno podržava li gradska uprava ovakav potez direktorice Krvavac. Pokušali smo dobiti izjavu i komentar direktorice u ostavci ali na poslani mail nije odgovorila pa tako ostaje nepoznato je li ostavku službeno protokolirala ili je sve započelo i završilo na društvenim mrežama. Odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Upućeniji u događanja u Opuzenu kažu da se radi o "malomišćanskim poslima" sa primjesama politike. Gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga je nezavisni kandidat koji je na vlast došao uz potporu Mosta. Međutim u Gradskom vijeću nedavno je izgubio većinu, koju je skupa sa partnerima uspio formirati HDZ.

Do sjednice Turističkog vijeća direktorica Magdalena Krvavac bez obzira na facebook ostavku i dalje će formalno-pravno biti na čelu opuzenske turističke zajednice.

26. travanj 2024 13:50