StoryEditorOCM
NeretvaEko akcija čišćenja podmorja i priobalja

Crveni križ Ploče u plavom okviru

Piše Tekst i foto: Ante Šunjić
18. lipnja 2023. - 09:44

Crveni križ Ploče organizirao je akciju čišćenja podmorja i priobalja u sklopu projekta kojeg financira Hrvatski Crveni križ “Crveni križ u plavom okviru“, te projekta „Veliki i mali u očuvanju okoliša“ podržan od Grad Ploče i Županije Dubrovačko-neretvanske, kojemu je cilj razvijanje pozitivnih navika očuvanja okoliša i postupanja otpadom.

Eko akcija organizirana je u suradnji sa ERK Periska, i njihovim prijateljskim klubovima ERK Leut Blace, Delta 5 Metković,Ronilački Klub Neum, Seuh Mostar, te uz veliku pomoć volontera Crvenog križa koji su dovezli svoje brodice za potrebe akcije.

Podršku akciji pružile su i članice Kluba 60+“Mladi u duši“, koje su uvijek tu kada treba pružiti potporu djelatnostima Crvenog križa.

„Ponosni smo i na naše mlade volontere koji su dali sve od sebe da pomognu roniocima, te da što bolje očiste dio našeg prelijepog Ušća. Svi su danas napravili veliki posao, jaki tok Rijeke Neretve nije spriječio ronioce da prikupe velike količine smeća“, rekla je Martina Vrankić, ravnateljica Crvenog križa Ploče.

Prije početka same akcije djelatnica GDCK Ploče održala je mladim volonterima Crvenog križa radionicu na temu ekologije i važnosti očuvanja okoliša. Na kraju akcije, djelatnici pločanskog Crvenog križa sudionike su počastili zahvalnim obrokom.

04. svibanj 2024 17:11