StoryEditorOCM
NeretvaPJESMA I DRUŽENJE

Članice Rogotinskog dječjeg zbora šire vjeru, čuvaju tradiciju i zabavljaju se, a njihova voditeljica Dunja Glamuzina preponosna je na svoje djevojke!

Piše Ante Šunjić
11. rujna 2023. - 14:29

Katija Damić, Marija Jerković, Josipa Jopa, Marta Pejar, Ariana Šunjić, Eva Šunjić, Paula Šunjić, Elin Žderić i Lea Žderić, djevojčice u dobi od 8 do 12 godina, članice Rogotinskog dječjeg zbora, pod budnim okom voditeljice Dunje Glamuzine, već gotovo godinu dana pjevaju nedjeljnu svetu misu u crkvi Presvetoga Trojstva u Rogotinu.

Rogotinski vjernički puk sluša ih s neskrivenim zadovoljstvom, pa im to daje poticaj za dodatnim uvježbavanjem novih pjesama i psalama. Već godinu dana neumorno vježbaju, aktivne su, uporne, ništa im nije teško i, unatoč drugim obvezama i mogućnostima koje im pruža svakodnevnica, redovito nađu vremena za pjesmu.

"Poslušne su i vrlo angažirane, vidi se velika ljubav i zainteresiranost za ovo što rade. Oko svega se zajednički dogovaramo, termine vježbanja prilagođavamo kako bi sve bile prisutne. Zaista je zadovoljstvo raditi s ovima marljivim curicama, radosna sam i ispunjava me svaki pomak koji ostvarimo. Posebno mi je drago da su žene iz Rogotina prepoznale naš rad pa nam na razne načine pomažu. Naravno, prevažna nam je i potpora našega župnika don Dalibora Miline.", rekla je voditeljica Glamuzina i istaknuvši kako cure zaista brzo uče, pa su psalam, iako je težak, naučile za samo tri probe.

"Radimo ovo iz zahvalnosti prema Bogu i prema našem mjestu. Djeci moramo posvetiti maksimalnu pažnju, na njima sve ostaje. U idućem periodu uvježbavat ćemo stare pjesme koje su se uvijek pjevale u rogotisnkoj crkvi, posebice one posvećene Djevici Mariji. U nedjelju su cure pjevale povodom blagoslova školske djece, a tijekom listopada će predvoditi Svetu krunicu", istaknula je Glamuzina i pozvala sve zainteresirane curice da im se pridruže.

07. svibanj 2024 04:17