StoryEditorOCM
Neretvagdje zapinje ?

Ako želite digitalnu osobnu kupite vlastiti token ili instalirajte aplikaciju, policija nema kioske za aktivaciju

Piše Stanislav Soldo
16. kolovoza 2023. - 11:19

U policijskim postajama na području Dubrovačko-neretvanske županije još uvijek nisu postavljeni takozvani "mobilni kiosci" na kojima bi građani mogli brzo i jednostavno bez prevelike muke aktivirati svoje digitalne osobne iskaznice.

image

Projekta uvodjenja digitalne osobne iskaznice, koje provode Ministarstvo unutarnjih poslova RH i AKD.

HANZA MEDIA
Nakon što je Vlada Republike Hrvatske proglasila prestanak epidemije bolesti COVID-19 građani svoje istekle osobne isprave moraju zamijeniti novima pa su povećane gužve na šalterima policijskih postaja. Međutim da bi aktivirali e osobnu iskaznici građani moraju imati vlastiti token uređaj ili instalirati MobileID aplikacije te to učiniti kod kuće, ukoliko su informatički "potkovani", jer na području PU Dubrovačko-neretvanskoj nema mogućnosti za aktiviranje e osobne neposredno nakon podizanja u prostorijama policije. Kako doznajemo, policija ne raspolaže informacijama kada će se i hoće li uopće instalirati mobilni kiosci u prostorima policije u Metkoviću, Ploču, Stonu, Dubrovniku, Korčuli.
image

Kada će ovakvi mobilni kiosci na jug ?

HANZA MEDIA

Na širem području Dalmacije građanima je to omogućeno u Zadru, Splitu i Šibeniku.

Građanima je na jugu dostupna samo usluga rezerviranja reda čekanja putem mobilne aplikacije eRedomat, odnosno rezervacija termina za pojedine poslovne procese. Korištenje aplikacije je iznimno jednostavno. Upisivanjem riječi redomat.mup, redomat ili eredomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara tražilica REDOMAT MUP. Ulaskom u otvorenu aplikaciju kroz tri koraka na vrlo jednostavan i brz način rezervira se dolazak u policiju. Dakle, putem mobilne aplikacije moguće je rezervirati termine za podnošenje zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice, putovnice i vozačke dozvole, za preuzimanje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola, reguliranje boravišta i prebivališta, poslovi registracije vozila i poslovi sa strancima – radne dozvole.

03. svibanj 2024 12:34